Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i łatwe do przygotowania :)
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5153
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29574
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 205
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19147
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 897
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5153
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29574
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 205
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19147
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 897
Składniki
Do miski dajemy mąkę, jajka, wodę, mleko, słodką paprykę, po czym mieszamy rózgą kuchenną i dodajemy szczyptę soli. Smażymy naleśniki. (Ja smażyłam na mniejszej patelni, wyszło mi tym sposobem 10 naleśników). Kiedy naleśniki usmażymy, odstawiamy je. Cebulę kroimy w kosteczkę, podsmażamy. Pieczarki obieramy, przekrawamy na pół i tutaj dowolnie - ja wrzuciłam w blender by były drobno posiekane, ale równie dobrze można pokroić w plasterki, zależy jak kto lubi :-). Pieczarki wrzucamy do garnka i dusimy do miękkości, wylewamy nadmiar wody. Mięso mielone wrzucamy do cebuli i smażymy. Dodajemy pieczarki, przyprawiamy ziołami, solą i pieprzem i mieszamy wszystko razem. Nakładamy farsz na naleśniki i zawijamy :)
Naleśniki układamy w naczyniu żaroodpornym i jeśli chcemy smarujemy musztardą francuską. Robimy sos - pół szklanki wrzątku mieszamy z kostką rosołową, koncentratem i dodajemy śmietanę, uważając by się nie zważyła i rozlewamy na naleśniki .
Ścieramy żółty ser na tarce o małych oczkach i posypujemy nasze naleśniki :) (Fot. 3) Wsadzamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 215 stopni na ok. 20 minut :) Można jeść zarówno z sosem jak i bez. Mi zostało trochę farszu, więc dodałam pomidora, lekko poddusiłam, zagęściłam łyżka śmietany i podałam z takim sosem. Ale same również smakują bardzo dobrze :-) SMACZNEGO!