Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i łatwe do przygotowania :)
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1215
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457772
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1472
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2281
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 590
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1215
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457772
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1472
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2281
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 590
Składniki
Do miski dajemy mąkę, jajka, wodę, mleko, słodką paprykę, po czym mieszamy rózgą kuchenną i dodajemy szczyptę soli. Smażymy naleśniki. (Ja smażyłam na mniejszej patelni, wyszło mi tym sposobem 10 naleśników). Kiedy naleśniki usmażymy, odstawiamy je. Cebulę kroimy w kosteczkę, podsmażamy. Pieczarki obieramy, przekrawamy na pół i tutaj dowolnie - ja wrzuciłam w blender by były drobno posiekane, ale równie dobrze można pokroić w plasterki, zależy jak kto lubi :-). Pieczarki wrzucamy do garnka i dusimy do miękkości, wylewamy nadmiar wody. Mięso mielone wrzucamy do cebuli i smażymy. Dodajemy pieczarki, przyprawiamy ziołami, solą i pieprzem i mieszamy wszystko razem. Nakładamy farsz na naleśniki i zawijamy :)
Naleśniki układamy w naczyniu żaroodpornym i jeśli chcemy smarujemy musztardą francuską. Robimy sos - pół szklanki wrzątku mieszamy z kostką rosołową, koncentratem i dodajemy śmietanę, uważając by się nie zważyła i rozlewamy na naleśniki .
Ścieramy żółty ser na tarce o małych oczkach i posypujemy nasze naleśniki :) (Fot. 3) Wsadzamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 215 stopni na ok. 20 minut :) Można jeść zarówno z sosem jak i bez. Mi zostało trochę farszu, więc dodałam pomidora, lekko poddusiłam, zagęściłam łyżka śmietany i podałam z takim sosem. Ale same również smakują bardzo dobrze :-) SMACZNEGO!