Do góry

Dania główne Przepis na:

Naleśniki z mięsem zapiekane

Naleśniki z mięsem zapiekane

Autor:

Przepisów i artykułów: 352 Ocena: 4773

Dodano:

Odsłon: 2247

trochę pracochłonne ale warto

Składniki

  • naleśniki: mąka 12 łyżek
  • jajko 2 szt
  • mleko
  • woda gazowana
  • farsz: mięso mielone ok 50 dag
  • pieczarki 20-25 dag
  • cebula 1 szt
  • czosnek 2 ząbki
  • koncentrat pomidorowy 1 łyżka
  • olej
  • sól, pieprz, sos sojowy
  • sos pomidorowy: cebula
  • czosnek,
  • koncentrat pomidorowy
  • oregano
  • ser żółty
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. z mąki, jajek, mleka i wody zrobić ciasto naleśnikowe, ma być dość rzadkie, odstawić na pól godz, upiec cienkie naleśniki,
    2. cebulę i czosnek drobno posiekać, poddusić na oleju, dodać pokrojone drobno pieczarki, smażyć do odparowanie wody, doprawić solą i pieprzem,
    3. mięso usmażyć, połączyć z pieczarkami, dodać koncentrat pomidorowy, sos sojowy, sól i pieprz, farsz musi mieć wyrazisty smak,
    4. w garnku rozgrzać olej, poddusić cebulę i czosnek, dodać koncentrat pomidorowy, wlać bulion, zagęścić mąką, gotować chwilę, można zmiksować, żeby był bardziej aksamitny, dodać oregano,
    5. naleśniki smarować farszem, zwinąć, ułożyć w naczyniu żaroodpornym polać sosem,
    6. naleśniki zapiekać ok 25 min, przed końcem pieczenia posypać serem, podawać z surówką,



    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń