Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Naleśniki z mięsnym farszem"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 250
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 250
Składniki
Ciasto: zmiksuj ze szczyptą soli. Usmaż cienkie naleśniki na rozgrzanej patelni na niewielkiej ilości oleju.
Cebulę i czosnek obierz, pokrój w kostkę. Olej rozgrzej w rondlu, zeszklij cebulę i czosnek. Dodaj mielony schab, podsmaż.
Pomidory umyj, osusz, pokrój w kostkę. Dodaj do mięsa, podduś. Przypraw do smaku.
Farsz ułóż na naleśnikach, złóż na pół. Ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blasze, posyp startym serem.
Wstaw do rozgrzanego do temp. 180°C piekarnika, zapiekaj chwilę, aż ser się rozpuści. Podawaj na ciepło, udekorowane bazylią.
<strong>Czas przygotowania 45 min., ilość porcji 6, cena za porcję 2,80 zł.
Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie