Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudowne naleśniki z mięsem i młodą kapustką, to ulubione danie moich pociech, ale nie tylko. Z prawdziwą przyjemnością, serwuje na obiad. Aromat takich naleśników obudzi każdego śpiocha z takim nadzieniem smakują wyśmienicie.
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 667
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 52
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 104
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 71
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 973
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 468
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 667
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 52
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 104
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 71
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 973
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 468
Składniki
1. Mięso mielone smażymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy papryką ostrą oraz solą. 2. Do mięsa dodajemy drobno poszatkowaną kapustę, obrane pokrojone w kostkę marchewki, obrane z nasion i pokrojone w również w kostkę papryki, podlewamy trochę wodą i gotujemy aż warzywa zmiękną. 3. Na koniec dodajemy przecier pomidorowy i ketchup, chwilkę jeszcze gotujemy około dwóch minut.
4. Przygotowujemy naleśniki, do miski wsypujemy mąkę, wbijamy jajko, dodajemy sól, cukier, wlewamy wodę i stopniowo mleko, mieszają żeby nie powstały nam grudki. 5. Na rozgrzanym oleju lub naleśnikarce smażymy cztery naleśniki. 6. Na dnie naczynia okrągłego lub formy do pieczenia układamy jeden naleśnik.
7. Na naleśniku układamy 1/3 farszu mięsnego i posypujemy 1/3 startego na tarce o dużych oczach żółtego sera.
8. Ponownie naleśnik, ser, farsz mięsny i tak powtarzamy do wyczerpania składników, kończąc naleśnikiem, którego posypujemy żółtym serem. 9. Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku 20 minut w 180°C.
10. Gotowe, przed podaniem polewamy ketchupem. 11. Smacznego.