Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne naleśniki, które wcale się nie przypalają. To wszystko dzięki wodzie mineralnej gazowanej.
Kotlet z piersi kurczaka w aromatycznej marynacie, w chrupiącej szynce szwarc...
Odsłon: 32
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 248
Kotlet z piersi kurczaka w aromatycznej marynacie, w chrupiącej szynce szwarc...
Odsłon: 32
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 248
Składniki
Produkty na ciasto wymieszać ze sobą, użyć do tego trzepaczki rózgowej. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, nalać porcję ciasta, smażyć z obu stron na rumiano. Przed nalaniem każdej kolejnej porcji ciasta, wlać na patelnię odrobinę oleju. Farsz: Ser utrzeć ze śmietanami i cukrem pudrem. Dodać pokrojone w kostkę figi, dokładnie wymieszać. Sos: Orzechy włoskie posiekać bardzo drobno, figi pokroić w kostkę. Połączyć wszystkie bakalie w jednym naczyniu, dodać cukier i wodę. Całość doprowadzić do wrzenia. Wlać śmietankę, wymieszać i ponownie zagotować. Na każdego naleśnika nakładać łyżkę nadzienia. Naleśniki składać w chusteczkę, obsmażyć na maśle. Podawać polane sosem bakaliowym.
Smacznego. Uwaga: Z podanych proporcji wyszło 12 szt dużych naleśników.