Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne naleśniki, które wcale się nie przypalają. To wszystko dzięki wodzie mineralnej gazowanej.
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 257
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 41
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 257
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 41
Składniki
Produkty na ciasto wymieszać ze sobą, użyć do tego trzepaczki rózgowej. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, nalać porcję ciasta, smażyć z obu stron na rumiano. Przed nalaniem każdej kolejnej porcji ciasta, wlać na patelnię odrobinę oleju. Farsz: Ser utrzeć ze śmietanami i cukrem pudrem. Dodać pokrojone w kostkę figi, dokładnie wymieszać. Sos: Orzechy włoskie posiekać bardzo drobno, figi pokroić w kostkę. Połączyć wszystkie bakalie w jednym naczyniu, dodać cukier i wodę. Całość doprowadzić do wrzenia. Wlać śmietankę, wymieszać i ponownie zagotować. Na każdego naleśnika nakładać łyżkę nadzienia. Naleśniki składać w chusteczkę, obsmażyć na maśle. Podawać polane sosem bakaliowym.
Smacznego. Uwaga: Z podanych proporcji wyszło 12 szt dużych naleśników.