Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki z parówkami to pomysł na szybki i ciekawy obiad dla całej rodziny. Z pewnością przypadnie do gustu najmłodszym – parówki i duża ilość roztopionego sera to przepis na sukces!
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 113
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 179
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2176
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 113
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 179
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2176
Składniki
Przygotuj naleśniki. Masło roztop i ostudź. W misce wymieszaj ze sobą mąkę i sól. Stopniowo dolewaj mleko na przemian z wodą, energicznie mieszając trzepaczką lub mikserem elektrycznym. Uważaj na grudki. Na koniec wmieszaj masło. Odstaw ciasto na 30 minut – w tym czasie lekko zgęstnieje i odpocznie. Patelnię do naleśników lub nieprzywierającą rozgrzej na średnim ogniu. Smaż po jednym naleśniku, rozprowadzając masę na całej powierzchni patelni, na grubość 1-2 mm. Trzymaj na ogniu ok. 1 minutę przed obróceniem. Drugą stronę smaż przez ok. 30 sekund. Gotowe naleśniki odkładaj do przestudzenia na talerz.
Przygotuj farsz. Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki. Natkę pietruszki drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej masło. Dodaj pieczarki z natką pietruszki i smaż wszystko do całkowitego odparowania wody.
Złóż naleśniki. Na każdego naleśnika nałóż: odrobinę sera, farszu pieczarkowego i jedną parówkę. Zwiń go w rulonik, wzdłuż parówki. Zwinięte naleśniki odkładaj do naczynia żaroodpornego. Posyp danie tartą mozzarellą.
Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 st. Celsjusza. Piecz danie przez ok. 15 minut bez przykrycia. Naleśniki z parówkami podawaj na ciepło.