Do góry

Dania główne Przepis na:

Naleśniki z pieczarkami i ryżem

Naleśniki z pieczarkami i ryżem

Autor:

Przepisów i artykułów: 102 Ocena: 2201

Dodano:

Odsłon: 1008

Proste, smaczne i sycące....nie trzeba więcej dodawać :)

Składniki

  • Na naleśniki:
  • 250 ml ( szklanka ) mleka
  • 250 ml wody mineralnej ( ja daję lekko gazowaną )
  • 2 jajka
  • 200g mąki pszennej + ewentualnie 2 łyżki
  • szczypta soli
  • łyżka oliwy/ oleju
  • olej do smażenia ( ok 2 łyżki )
  • Na nadzienie:
  • 600 g pieczarek
  • 100 g ryżu
  • 1 cebula
  • olej
  • sól
  • pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Naleśniki z pieczarkami i ryżem

Przygotowanie

  1. Pieczarki obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach

    Ryż gotujemy

    Cebulę drobno siekamy i smażymy na oleju

    Do zeszklonej cebuli dodajemy starte pieczarki i smażymy do odparowania płynu w międzyczasie soląc je i doprawiając pieprzem

    Do odparowanych pieczarek dodajemy ugotowany ryż. Mieszamy

    Tak przygotowanym farszem smarujemy naleśniki i zwijamy.

    Podsmażamy z każdej strony na oleju

    Podajemy z ulubioną surówką

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń