Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na proste i bardzo smaczne danie. Jeśli wyeliminujemy boczek, będzie to smaczne danie jarskie :)
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 40
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2294
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 40
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2294
Składniki
Smażymy nakleśniki Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i dokładnie ubijamy łyżką do puree. Pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia Ser ścieramy na tarełku o małych oczkach Cebulę drobno siekamy i szklimy na oleju Do ostudzonych ziemniaków dodajemy pozostałe składniki. Dosalamy i doprawiamy pieprzem. Dokładnie mieszamy
Na każdy naleśnik nakładamy farsz ( ok 3 - 4 łyżek ), rozprowadzamy po powierzchni naleśnika i zwijamy go w rulonik Naleśniki układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem. Posypujemy startym serem Naczynie z naleśnikami wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiekamy je ok 15 minut, aż ser się stopi Po zapieczeniu naleśniki możemy posypać skwarkami z boczku i ulubioną zieleniną