Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Farsz z kapusty kiszonej, kaszy jęczmiennej, grzybów i boczku jest znany w wo...
Odsłon: 1323
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1115
Farsz z kapusty kiszonej, kaszy jęczmiennej, grzybów i boczku jest znany w wo...
Odsłon: 1323
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1115
Składniki
Farsz do naleśników robimy w misce: rozdrabniamy w niej twaróg, wbijamy do niego wcześniej umyte jajo, dodajemy cukier waniliowy, 3 łyżeczki cukru a następnie mieszamy. Opcjonalnie można dodać również łyżeczkę budyniu waniliowego.
Robienie ciasta zaczniemy od wlania mleka do miski, wbijamy do niej wcześniej umyte jaja. Dzięki większej ilości jaj nasze naleśniki są tak żółte. Dodajemy cukier waniliowy oraz mąkę, ale musimy uważać ponieważ gdy ciasto będzie zbyt gęste to nasze naleśniki będą twarde. Sekretem na puszyste naleśniki jest też to, żeby je ubijać trzepaczką kuchenną. Następnie smażymy naleśniki na rozgrzanej patelni nieco polanej olejem.
Gdy usmażymy naleśniki smarujemy je farszem i zwijamy w rulon.
Rozgrzewamy większą patelnię i roztapiamy na niej masło, następnie układamy naleśniki z farszem i chwilę podsmażamy, po czym odwracamy je na drugą stronę i posypujemy po wierzchu cukrem pudrem i również chwilę podsmażamy. Smacznego.