Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i puszyste naleśniki.
Farsz do naleśników robimy w misce: rozdrabniamy w niej twaróg, wbijamy do niego wcześniej umyte jajo, dodajemy cukier waniliowy, 3 łyżeczki cukru a następnie mieszamy.
Opcjonalnie można dodać również łyżeczkę budyniu waniliowego.
Robienie ciasta zaczniemy od wlania mleka do miski, wbijamy do niej wcześniej umyte jaja.
Dzięki większej ilości jaj nasze naleśniki są tak żółte.
Dodajemy cukier waniliowy oraz mąkę, ale musimy uważać ponieważ gdy
ciasto będzie zbyt gęste to nasze naleśniki będą twarde.
Sekretem na puszyste naleśniki jest też to, żeby je ubijać trzepaczką kuchenną.
Następnie smażymy naleśniki na rozgrzanej patelni nieco polanej olejem.
Gdy usmażymy naleśniki smarujemy je farszem i zwijamy w rulon.
Rozgrzewamy większą patelnię i roztapiamy na niej masło, następnie układamy naleśniki z farszem i chwilę podsmażamy, po czym odwracamy je na drugą stronę i posypujemy po wierzchu cukrem pudrem i również chwilę podsmażamy.
Smacznego.
Chińska sałatka szparagowa powstała w wyniku poszukiwania nowego sposobu na p...
Odsłon: 17
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony,...
Odsłon: 76
Pyszna sałatka którą bardzo lubi moja córka chodź nie jest wegetarianką bard...
Odsłon: 74
Ciasto przekładaniec to ciasto bez pieczenia. Ciasto bardzo proste , smaczne...
Odsłon: 257
Chińska sałatka szparagowa powstała w wyniku poszukiwania nowego sposobu na p...
Odsłon: 17
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony,...
Odsłon: 76
Pyszna sałatka którą bardzo lubi moja córka chodź nie jest wegetarianką bard...
Odsłon: 74
Ciasto przekładaniec to ciasto bez pieczenia. Ciasto bardzo proste , smaczne...
Odsłon: 257
Składniki
Farsz do naleśników robimy w misce: rozdrabniamy w niej twaróg, wbijamy do niego wcześniej umyte jajo, dodajemy cukier waniliowy, 3 łyżeczki cukru a następnie mieszamy. Opcjonalnie można dodać również łyżeczkę budyniu waniliowego.
Robienie ciasta zaczniemy od wlania mleka do miski, wbijamy do niej wcześniej umyte jaja. Dzięki większej ilości jaj nasze naleśniki są tak żółte. Dodajemy cukier waniliowy oraz mąkę, ale musimy uważać ponieważ gdy ciasto będzie zbyt gęste to nasze naleśniki będą twarde. Sekretem na puszyste naleśniki jest też to, żeby je ubijać trzepaczką kuchenną. Następnie smażymy naleśniki na rozgrzanej patelni nieco polanej olejem.
Gdy usmażymy naleśniki smarujemy je farszem i zwijamy w rulon.
Rozgrzewamy większą patelnię i roztapiamy na niej masło, następnie układamy naleśniki z farszem i chwilę podsmażamy, po czym odwracamy je na drugą stronę i posypujemy po wierzchu cukrem pudrem i również chwilę podsmażamy. Smacznego.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Danie dnia
Dania główne
Roladki z papryką
Dania główne
Kotlety schabowe zapiekane z pieczarkami i serem
Dania główne
Zapiekanka tostowa
Danie dnia
Nie masz pomysłu na obiad, oto przepis dla Ciebie. Szybkie proste przygotowan...
Odsłon: 53
Roladki z papryką
Roladki z obłędnym nadzieniem. Pyszne nadziewane roladki, które zniknęły ze s...
Odsłon: 48