Do góry

Dania główne Przepis na:

Naleśniki z serem

Naleśniki z serem

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 112

Dodano:

Odsłon: 978

Pyszne i puszyste naleśniki.

Składniki

  • Ciasto na naleśniki:
  • 700 ml mleka
  • Mąka pszenna
  • 4 jaja
  • Małe opakowanie cukru waniliowego
  • Olej rzepakowy
  • Farsz:
  • 30 dag twarogu
  • 1 jajo
  • 3 łyżeczki cukru
  • Małe opakowanie cukru waniliowego
  • Cukier puder
  • Masło
  • 1 łyżeczka budyniu waniliowego ( opcjonalnie )
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Farsz do naleśników robimy w misce: rozdrabniamy w niej twaróg, wbijamy do niego wcześniej umyte jajo, dodajemy cukier waniliowy, 3 łyżeczki cukru a następnie mieszamy.
    Opcjonalnie można dodać również łyżeczkę budyniu waniliowego.

  2. Robienie ciasta zaczniemy od wlania mleka do miski, wbijamy do niej wcześniej umyte jaja.

    Dzięki większej ilości jaj nasze naleśniki są tak żółte.

    Dodajemy cukier waniliowy oraz mąkę, ale musimy uważać ponieważ gdy
    ciasto będzie zbyt gęste to nasze naleśniki będą twarde.

    Sekretem na puszyste naleśniki jest też to, żeby je ubijać trzepaczką kuchenną.

    Następnie smażymy naleśniki na rozgrzanej patelni nieco polanej olejem.

  3. Gdy usmażymy naleśniki smarujemy je farszem i zwijamy w rulon.

  4. Rozgrzewamy większą patelnię i roztapiamy na niej masło, następnie układamy naleśniki z farszem i chwilę podsmażamy, po czym odwracamy je na drugą stronę i posypujemy po wierzchu cukrem pudrem i również chwilę podsmażamy.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń