Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie i smaczne danie. Dla mnie naleśniki z serem na słodko to najlepszy sposób na pokonanie głodu i poprawę humoru. :)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7695
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 246
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2710
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 557
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7695
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 246
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2710
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 557
Składniki
Do miski wlewam mleko, wodę, łyżkę oleju. Woda gazowana sprawia, że naleśniki są bardzo miękkie i puszyste. Następnie wbijam jajka, dodaję mąkę, sól, cukier biały i waniliowy oraz proszek do pieczenia.
Wszystkie składniki dokładnie mieszam, aby wyeliminować wszystkie grudki. Najczęściej używam w tym celu miksera, żeby ciasto było gładkie i jednolite.
Rozgrzewam patelnię. Dodaję trochę oleju, aby naleśniki nie przywarły. Tutaj doskonale sprawdza się patent mojej Mamy - na małą miseczkę wlewam olej, w którym moczę kawałek gazy. Za pomocą widelca smaruję gazą patelnię. Dzięki temu rozprowadzam niewielką warstwę oleju na powierzchni patelni. Ciasto naleśnikowe nie przywiera, a ja ograniczam do minimum ilość tłuszczu. ;)
Usmażone naleśniki przekładam serkiem homogenizowanym i... GOTOWE! :)
Smacznego.