Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie i smaczne danie. Dla mnie naleśniki z serem na słodko to najlepszy sposób na pokonanie głodu i poprawę humoru. :)
Do miski wlewam mleko, wodę, łyżkę oleju. Woda gazowana sprawia, że naleśniki są bardzo miękkie i puszyste. Następnie wbijam jajka, dodaję mąkę, sól, cukier biały i waniliowy oraz proszek do pieczenia.
Wszystkie składniki dokładnie mieszam, aby wyeliminować wszystkie grudki. Najczęściej używam w tym celu miksera, żeby ciasto było gładkie i jednolite.
Rozgrzewam patelnię. Dodaję trochę oleju, aby naleśniki nie przywarły. Tutaj doskonale sprawdza się patent mojej Mamy - na małą miseczkę wlewam olej, w którym moczę kawałek gazy. Za pomocą widelca smaruję gazą patelnię. Dzięki temu rozprowadzam niewielką warstwę oleju na powierzchni patelni. Ciasto naleśnikowe nie przywiera, a ja ograniczam do minimum ilość tłuszczu. ;)
Usmażone naleśniki przekładam serkiem homogenizowanym i... GOTOWE! :)
Smacznego.
Naleśniki z białym serem i ananasem z puszki smakują wybornie.
Odsłon: 1106
Pyszna i szybka przekąska z cukinii z dodatkiem pieczarek,szynki i sera ideal...
Odsłon: 1032
Kolejna pyszna odsłona cukinii!
Odsłon: 143
Smaczna wieprzowa mielonka zrobiona z mięsa wieprzowego, w osłonce termokurcz...
Odsłon: 98
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 293
Wątróbka to danie, które ma swoich zdeklarowanych wielbicieli i przeciwników....
Odsłon: 25
Pyszna i szybka przekąska z cukinii z dodatkiem pieczarek,szynki i sera ideal...
Odsłon: 1032
Kolejna pyszna odsłona cukinii!
Odsłon: 143
Smaczna wieprzowa mielonka zrobiona z mięsa wieprzowego, w osłonce termokurcz...
Odsłon: 98
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 293
Wątróbka to danie, które ma swoich zdeklarowanych wielbicieli i przeciwników....
Odsłon: 25
Składniki
Do miski wlewam mleko, wodę, łyżkę oleju. Woda gazowana sprawia, że naleśniki są bardzo miękkie i puszyste. Następnie wbijam jajka, dodaję mąkę, sól, cukier biały i waniliowy oraz proszek do pieczenia.
Wszystkie składniki dokładnie mieszam, aby wyeliminować wszystkie grudki. Najczęściej używam w tym celu miksera, żeby ciasto było gładkie i jednolite.
Rozgrzewam patelnię. Dodaję trochę oleju, aby naleśniki nie przywarły. Tutaj doskonale sprawdza się patent mojej Mamy - na małą miseczkę wlewam olej, w którym moczę kawałek gazy. Za pomocą widelca smaruję gazą patelnię. Dzięki temu rozprowadzam niewielką warstwę oleju na powierzchni patelni. Ciasto naleśnikowe nie przywiera, a ja ograniczam do minimum ilość tłuszczu. ;)
Usmażone naleśniki przekładam serkiem homogenizowanym i... GOTOWE! :)
Smacznego.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Wątróbka z cebulką
Dania główne
Krążki cukiniowe
Dania główne
Gryczaki z tartymi ziemniakami
Dania główne
Pstrąg łososiowy w sosie z młodymi warzywami
Wątróbka z cebulką
Wątróbka to danie, które ma swoich zdeklarowanych wielbicieli i przeciwników....
Odsłon: 25
Krążki cukiniowe
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 293