Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki – proste danie smażone na patelni.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 1987
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 58
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 172
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 161
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 1987
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 58
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 172
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 161
Składniki
Do kostki sera wlej żółtko z jednego jajka , dodaj cukier . Połącz .
Przygotuj dwie miski . Do jednej wlej białko z 3 jajek i pozostałe z sera . Ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę . Do drugiej , gdzie są żółtka wlej mleko i wodę , zmiksuj . Dodaj przesianą mąkę , zmiksuj . Dodaj pianę z białek . Delikatnie połącz z ciastem .Wlej 1 łyżeczkę oliwy . Ciasto musi być lejące . Jeśli jest za gęste dodaj troszkę wody .
Chochelką wlewaj ciasto na wysmarowaną tłuszczem i rozgrzaną patelnię .Naleśniki smaż po obu stronach .
Na połowę naleśnika nałóż ser , złóż w chusteczkę ,podsmaż na patelni na maśle z obu stron .Wyłóż na talerz , polej śmietaną , połóż gruszkę , posyp cynamonem .
Z podanego przepisu usmażyłam 10 naleśników .