Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki – proste danie smażone na patelni.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11937
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16387
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5252
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11937
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16387
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5252
Składniki
Do kostki sera wlej żółtko z jednego jajka , dodaj cukier . Połącz .
Przygotuj dwie miski . Do jednej wlej białko z 3 jajek i pozostałe z sera . Ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę . Do drugiej , gdzie są żółtka wlej mleko i wodę , zmiksuj . Dodaj przesianą mąkę , zmiksuj . Dodaj pianę z białek . Delikatnie połącz z ciastem .Wlej 1 łyżeczkę oliwy . Ciasto musi być lejące . Jeśli jest za gęste dodaj troszkę wody .
Chochelką wlewaj ciasto na wysmarowaną tłuszczem i rozgrzaną patelnię .Naleśniki smaż po obu stronach .
Na połowę naleśnika nałóż ser , złóż w chusteczkę ,podsmaż na patelni na maśle z obu stron .Wyłóż na talerz , polej śmietaną , połóż gruszkę , posyp cynamonem .
Z podanego przepisu usmażyłam 10 naleśników .