Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja propozycja na dziś, może znaleźć dwojakie zastosowanie. Może być lekkim daniem obiadowym, ale na słodko. A dla tych, którzy jednak preferują bardziej tradycyjne dania obiadowe, będzie to doskonały deser. Zatem dziś proponuję naleśniki z farszem serowym i sosem malinowym! Jeżeli takie naleśniki was kuszą, to zapraszam do zapoznania się z tym jak i z czego je przygotować. Szczegóły w linku. Smacznego! <WJ>
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5645
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 943
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32622
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 85
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5645
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 943
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32622
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 85
Składniki
Jajka ubijamy ze szczyptą soli. Następnie dodajemy mleko i wodę. Mąkę przesiewamy, dodajemy do ubitych jajek wymieszanych z mlekiem i wodą. Miksujemy na gładko. Smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu. Każdy płat naleśnika obficie smarujemy serkiem, zawijamy. Maliny płuczemy, przekładamy do rondelka, dolewamy odrobinę wody. Zagotowujemy, do smaku doprawiamy cukrem. Mąkę rozrabiamy w 100 ml zimnej wody, dodajemy do malin. Zagotowujemy, cały czas mieszając. Naleśniki podajemy polane ciepłym sosem malinowym.