Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, mega smaczne i efektowne danie dla gości:)
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8002
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 281
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2172
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 687
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8002
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 281
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2172
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 687
Składniki
Naleśniki smażymy wg sprawdzonego, ulubionego przepisu:)
Do miseczki wrzucamy ser, cukier waniliowy i śmietanę. Mieszamy, by wyszła nam gęsta i aksamitna maź.
Maliny wrzucamy na patelnie, smażymy dodając miód i cukier. Na koniec, gdy już będą rozgotowane, wlewamy rum.
Naleśniki już przestudzone (gorące nie smakują w tym wydaniu najlepiej) kładziemy na talerz, na 1/4 powierzchni nakładamy po 2 łyżki serka, składamy naleśnik na cztery i tak złożony polewamy ciepłymi malinami.