Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, mega smaczne i efektowne danie dla gości:)
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34886
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 16273
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34886
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 16273
Składniki
Naleśniki smażymy wg sprawdzonego, ulubionego przepisu:)
Do miseczki wrzucamy ser, cukier waniliowy i śmietanę. Mieszamy, by wyszła nam gęsta i aksamitna maź.
Maliny wrzucamy na patelnie, smażymy dodając miód i cukier. Na koniec, gdy już będą rozgotowane, wlewamy rum.
Naleśniki już przestudzone (gorące nie smakują w tym wydaniu najlepiej) kładziemy na talerz, na 1/4 powierzchni nakładamy po 2 łyżki serka, składamy naleśnik na cztery i tak złożony polewamy ciepłymi malinami.