Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przypominają omlety, ale są cieńsze, bardziej aksamitne i większe. Mowa o naleśnikach z szynką i pieczarkami, które doskonale sprawdzą się na śniadanie.
Smaczne danie :)
Odsłon: 329
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 772
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 296
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 4769
Smaczne danie :)
Odsłon: 329
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 772
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 296
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 4769
Składniki
Zrób ciasto na naleśniki. Do mąki dodaj sól, mleko, wodę gazowaną i zamieszaj. Następnie wbij jajka i wlej roztopione masło. Krótko zmiksuj, aby masa była gładka. Odstaw na 10 minut.
Posiekaj szynkę w paski, a pieczarki w drobną kostkę. Podsmaż farsz na oleju i odstaw.
Teraz rozgrzej patelnię, może być naleśnikowa lub tradycyjna. Wylej niedużą porcję ciasta i rozprowadź po całej powierzchni. Po dwóch minutach dodaj odrobinę farszu. Poczekaj aż spód naleśnika będzie ścięty i wtedy przewróć go na drugą stronę. Kiedy będzie gotowy, odłóż na talerz. To samo powtarzaj z pozostałymi naleśnikami.