Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki z szynką i serem to szybkie danie obiadowe, które posmakuje dorosłym i dzieciom. Przecież wszyscy kochają naleśniki, a ciągnący się ser wewnątrz będzie najlepszym zwieńczeniem. Każdy poprosi o dokładkę. Jeśli chcesz, możesz farsz wzbogacić o ulubione warzywa czy pieczarki. Dzięki temu łatwo dopasujesz to danie do indywidualnych upodobań.
Pudding toffi to deser, który zachwyci każdego miłośnika karmelowego smaku. W...
Odsłon: 58
Proste , smaczne danie. Polecam
Odsłon: 398
Każdy chyba słyszał o tym że w niedziele rosół , a w poniedziałek pomidorówka...
Odsłon: 152
Pudding toffi to deser, który zachwyci każdego miłośnika karmelowego smaku. W...
Odsłon: 58
Proste , smaczne danie. Polecam
Odsłon: 398
Każdy chyba słyszał o tym że w niedziele rosół , a w poniedziałek pomidorówka...
Odsłon: 152
Składniki
Przygotuj naleśniki. Do dużej miski przesiej mąkę. Zrób głębienie i wbij do niego jajka. Ubij je widelcem, stopniowo dodając mąkę z zewnątrz. Stopniowo wlewaj mleko, cały czas ubijając. Ciasto powinno mieć gładką konsystencję i być pozbawione grudek. Dodaj roztopione masło i wymieszaj. Miskę przykryj ściereczką i wstaw do lodówki na 15 minut.
Na patelni rozgrzej olej. Zetrzyj nadmiar za pomocą papierowych ręczników. Nanoś po jednej chochelce ciasta i rozprowadzaj po całej powierzchni patelni. Każdy naleśnik smaż przez 1-2 minuty z każdej strony, do ładnego zrumienienia. Powtórz proces dla pozostałego ciasta aż do wykończenia.
Przygotuj farsz. Ser i szynkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Na każdego naleśnika nakładaj po łyżce farszu. Zwiń naleśniki w rulony. Podsmaż je na suchej patelni tylko do rozpuszczenia sera. Naleśniki z szynką i serem podawaj na ciepło, po udekorowaniu siekanym szczypiorkiem i koperkiem.