Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne i pożywne naleśniki na słodko z truskawkami i serkiem twarogowym.
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 2701
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 373
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 40
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 2701
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 373
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 40
Składniki
Truskawki kroimy na mniejsze kawałki i posypujemy cukrem trzcinowym (około 1,5 łyżeczki) - odstawiamy na chwilę. PRZYGOTOWANIE CIASTA: Do miski przesiewamy mąkę i dodajemy ciepłe, ale nie gorące mleko wymieszane z cukrem trzcinowym. Następnie wbijamy jajko, dodajemy 2 łyżki oleju i wszystko miksujemy. Odstawiamy na około 15 minut, aby ciasto mogło "popracować". Po tym czasie dolewamy wodę mineralną i mieszamy.
Naleśniki smażymy już bez dodatku tłuszczu na patelni do naleśników*. * Jeśli mamy zwykłą patelnię, dla pewności można ją delikatnie natrzeć ręcznikiem papierowym nasączonym odrobiną oleju rzepakowego. Usmażone naleśniki smarujemy słodkim serkiem twarogowym, na które układamy pokrojone truskawki, zawijamy i gotowe! Z podanych proporcji wyszło mi 7 naleśników. Życzę smacznego! :)