Do góry

Dania główne Przepis na:

Naleśniki z twarogiem i kaszą gryczaną

Naleśniki z twarogiem i kaszą gryczaną

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 10332

Dodano:

Odsłon: 16116

smaczna, wytrawna propozycja podania naleśników :-)

Składniki

  • Naleśniki duże 6 szt. (nie podaję przepisu, bo chyba każdy ma swój sprawdzony :-) )
  • Farsz:
  • kasza gryczana 10 dag
  • twaróg półtłusty 20 dag
  • cebula 1/2
  • śmietana 12% 2 pełne łyżki
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Usmażyć naleśniki.
    Ugotować kaszę gryczaną w osolonej wodzie, ok. 20 min. W tym czasie pokroić dosyć drobno cebulę i zeszklić ją na oleju. Kaszę i cebulę przestudzić. Twaróg rozetrzeć widelcem, dodać kaszę, cebulę, przyprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.

  2. Farsz podzielić na 6, każdą część rozsmarować na naleśniku. Złożyć jak krokieta. Gotowe krokiety przesmażyć na suchej patelni, po kilka min. z każdej strony. Podawać z ulubionym sosem, u mnie pieczarkowy.
    Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń