Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczna, wytrawna propozycja podania naleśników :-)
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35868
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1253
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1777
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35868
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1253
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1777
        
        
                Składniki
Usmażyć naleśniki. Ugotować kaszę gryczaną w osolonej wodzie, ok. 20 min. W tym czasie pokroić dosyć drobno cebulę i zeszklić ją na oleju. Kaszę i cebulę przestudzić. Twaróg rozetrzeć widelcem, dodać kaszę, cebulę, przyprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.
Farsz podzielić na 6, każdą część rozsmarować na naleśniku. Złożyć jak krokieta. Gotowe krokiety przesmażyć na suchej patelni, po kilka min. z każdej strony. Podawać z ulubionym sosem, u mnie pieczarkowy. Smacznego :-)