Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczna, wytrawna propozycja podania naleśników :-)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4504
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 30
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 61
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4504
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 30
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 61
Składniki
Usmażyć naleśniki. Ugotować kaszę gryczaną w osolonej wodzie, ok. 20 min. W tym czasie pokroić dosyć drobno cebulę i zeszklić ją na oleju. Kaszę i cebulę przestudzić. Twaróg rozetrzeć widelcem, dodać kaszę, cebulę, przyprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.
Farsz podzielić na 6, każdą część rozsmarować na naleśniku. Złożyć jak krokieta. Gotowe krokiety przesmażyć na suchej patelni, po kilka min. z każdej strony. Podawać z ulubionym sosem, u mnie pieczarkowy. Smacznego :-)