Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aby uniknąć nudy, nieraz warto coś zmienić w tradycyjnych przepisach. Dziś proponuję warzywny farsz do naleśników. Podane proporcje wystarczą na dziesięć naleśników i tak też jest wyliczone nadzienie.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 916
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9137
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 916
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9137
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Do rondla wlać olej. Warzywa umyć i drobno pokroić.Przełożyć do rondla. Dodać przyprawy. Dusić do miękkości. Często mieszać. W razie potrzeby dolać nieco wody.
Z podanych produktów zrobić ciasto naleśnikowe. Należy je dokładnie wymieszać aż do połączenia składników. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.
Po upieczeniu naleśników nakładać na każdy farsz i zwijać w rulon. Tak przygotowane naleśniki umieścić w naczyniu żaroodpornym. Na wierzch każdego położyć plasterek żółtego sera. Zapiekać w piekarniku aż do rozpuszczenia sera. Po wyjęciu z piekarnika skropić ketchupem. Podawać na ciepło.