Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aby uniknąć nudy, nieraz warto coś zmienić w tradycyjnych przepisach. Dziś proponuję warzywny farsz do naleśników. Podane proporcje wystarczą na dziesięć naleśników i tak też jest wyliczone nadzienie.
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 42
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2295
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 42
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2295
Składniki
Do rondla wlać olej. Warzywa umyć i drobno pokroić.Przełożyć do rondla. Dodać przyprawy. Dusić do miękkości. Często mieszać. W razie potrzeby dolać nieco wody.
Z podanych produktów zrobić ciasto naleśnikowe. Należy je dokładnie wymieszać aż do połączenia składników. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.
Po upieczeniu naleśników nakładać na każdy farsz i zwijać w rulon. Tak przygotowane naleśniki umieścić w naczyniu żaroodpornym. Na wierzch każdego położyć plasterek żółtego sera. Zapiekać w piekarniku aż do rozpuszczenia sera. Po wyjęciu z piekarnika skropić ketchupem. Podawać na ciepło.