Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aby uniknąć nudy, nieraz warto coś zmienić w tradycyjnych przepisach. Dziś proponuję warzywny farsz do naleśników. Podane proporcje wystarczą na dziesięć naleśników i tak też jest wyliczone nadzienie.
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 314
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6714
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1241629
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2444
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 424
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 314
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6714
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1241629
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2444
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 424
Składniki
Do rondla wlać olej. Warzywa umyć i drobno pokroić.Przełożyć do rondla. Dodać przyprawy. Dusić do miękkości. Często mieszać. W razie potrzeby dolać nieco wody.
Z podanych produktów zrobić ciasto naleśnikowe. Należy je dokładnie wymieszać aż do połączenia składników. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.
Po upieczeniu naleśników nakładać na każdy farsz i zwijać w rulon. Tak przygotowane naleśniki umieścić w naczyniu żaroodpornym. Na wierzch każdego położyć plasterek żółtego sera. Zapiekać w piekarniku aż do rozpuszczenia sera. Po wyjęciu z piekarnika skropić ketchupem. Podawać na ciepło.