Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki ze serem w budyniu
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 120
Ostatnio w mojej kuchni powstała cukinia tarta kiszona na zupę, zrobiona na w...
Odsłon: 91
Przepis dnia
Idealne danie w czasie jesiennego grzybobrania.
Odsłon: 1519
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 120
Ostatnio w mojej kuchni powstała cukinia tarta kiszona na zupę, zrobiona na w...
Odsłon: 91
Przepis dnia
Idealne danie w czasie jesiennego grzybobrania.
Odsłon: 1519
Składniki
Z mleka, jajka, mąki i soli przygotować ciasto naleśnikowe. Na rozgrzanym oleju usmażyć naleśniki. Ser połączyć z cukrem wanilinowym, cukrem i śmietaną. Naleśniki posmarować farszem i zrolować. Każdy naleśnik zamoczyć w mleku i obtoczyć w bułce tartej. Wstawić do nagrzanego piekarnika i dobrze podgrzać. Z 1 litra zimnego mleka odlać 1 szklankę wsypać do niej połowę opakowania budyniu i dobrze wymieszać. . Pozostałe mleko zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony proszek, dodać masło i mieszać do momentu zagotowania. Przygotować polewę: wszystkie składniki wymieszać, podgrzewać, nie gotować. Naleśniki podawać z sosem budyniowym i polewą.