Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki ze serem w budyniu
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 334
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2600
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 334
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2600
Składniki
Z mleka, jajka, mąki i soli przygotować ciasto naleśnikowe. Na rozgrzanym oleju usmażyć naleśniki. Ser połączyć z cukrem wanilinowym, cukrem i śmietaną. Naleśniki posmarować farszem i zrolować. Każdy naleśnik zamoczyć w mleku i obtoczyć w bułce tartej. Wstawić do nagrzanego piekarnika i dobrze podgrzać. Z 1 litra zimnego mleka odlać 1 szklankę wsypać do niej połowę opakowania budyniu i dobrze wymieszać. . Pozostałe mleko zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony proszek, dodać masło i mieszać do momentu zagotowania. Przygotować polewę: wszystkie składniki wymieszać, podgrzewać, nie gotować. Naleśniki podawać z sosem budyniowym i polewą.