Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki ze serem w budyniu
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 755
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5474
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9295
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 166
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 755
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5474
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9295
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 166
Składniki
Z mleka, jajka, mąki i soli przygotować ciasto naleśnikowe. Na rozgrzanym oleju usmażyć naleśniki. Ser połączyć z cukrem wanilinowym, cukrem i śmietaną. Naleśniki posmarować farszem i zrolować. Każdy naleśnik zamoczyć w mleku i obtoczyć w bułce tartej. Wstawić do nagrzanego piekarnika i dobrze podgrzać. Z 1 litra zimnego mleka odlać 1 szklankę wsypać do niej połowę opakowania budyniu i dobrze wymieszać. . Pozostałe mleko zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony proszek, dodać masło i mieszać do momentu zagotowania. Przygotować polewę: wszystkie składniki wymieszać, podgrzewać, nie gotować. Naleśniki podawać z sosem budyniowym i polewą.