Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Naleśniki ze szpinakiem"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13722
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1572
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15215
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6233
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13722
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1572
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15215
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6233
Składniki
Ciasto przygotuj według przepisu podstawowego. Rozgrzej patelnię, posmaruj tłuszczem. Wylewając po porcji ciasta, usmaż 12 naleśników.
Posiekaną cebulę i roztarty ząbek czosnku przysmaż na łyżce oliwy. Dodaj pokrojone pomidory, podsmaż. Przypraw ziołami prowansalskimi, solą, pieprzem i cukrem. Przypraw sosem tabasco.
Na łyżce oleju podsmaż orzeszki piniowe i drugi roztarty ząbek czosnku, dodaj szpinak. Dołóż pokrojoną w kostkę fetę oraz śmietanę. Przypraw.
Farsz rozłóż na naleśnikach. Zwiń je w rulony. Polej gorącym sosem.Źródło: Telemax