Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Naleśniki ze szpinakiem"
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1924
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1750
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 111
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 65
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1924
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1750
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 111
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 65
Składniki
Ciasto przygotuj według przepisu podstawowego. Rozgrzej patelnię, posmaruj tłuszczem. Wylewając po porcji ciasta, usmaż 12 naleśników.
Posiekaną cebulę i roztarty ząbek czosnku przysmaż na łyżce oliwy. Dodaj pokrojone pomidory, podsmaż. Przypraw ziołami prowansalskimi, solą, pieprzem i cukrem. Przypraw sosem tabasco.
Na łyżce oleju podsmaż orzeszki piniowe i drugi roztarty ząbek czosnku, dodaj szpinak. Dołóż pokrojoną w kostkę fetę oraz śmietanę. Przypraw.
Farsz rozłóż na naleśnikach. Zwiń je w rulony. Polej gorącym sosem.Źródło: Telemax