Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Naleśniki ze szpinakiem"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 190
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 190
Składniki
Zaczynamy od zrobienia ciasta naleśnikowego. Do garnka wsypujemy mąkę, wbijamy dwa jajka, dodajemy sól, mleko, szklankę wody i miksujemy.
Jeśli ciasto jest za gęste, można dodać jeszcze trochę wody. Dolewamy chłodne stopione masło, odstawiamy na 20 minut, a następnie smażymy na oleju cienkie naleśniki.
Obraną cebulę kroimy w kostkę, lekko przesmażamy na oleju. Dorzucamy przebrany, umyty szpinak. Dusimy 10 minut. Dodajemy dwa roztrzepane jajka, mieszając smażymy przez chwilę.
Żółty ser kroimy w paseczki. W natłuszczonej tortownicy układamy naleśniki na przemian ze szpinakiem i warzywami. Wierzch ozdabiamy kratką z sera. Zapiekamy 20-30 minut.
<strong>Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej porcji około 1,80 zł.</strong>
<strong>Wartość odżywcza jednej porcji 440 kcal. Białko 24,1 g. Tłuszcz 27 g. Węglowodany 52,8 g.</strong>
zróbmy naleśniki z wodą mineralną gazowaną. Będą pulchniejsze.</strong>Źródło: Rewia