Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Naleśniki ze szpinakiem i fetą"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 72
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10514
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 96
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 72
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10514
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 96
Składniki
Zmiksować ciasta, odstawić na pół godziny. Przygotować sos: posiekaną cebulę i czosnek przysmażyć na łyżce oleju.
Dodać pokrojone pomidory, podsmażyć. Przyprawić ziołami, solą i pieprzem. Gotować na ostrym ogniu 5-6 minut.
Na odrobinie oleju usmażyć naleśniki. Przygotować nadzienie: na łyżce oleju podsmażyć posiekany czosnek, dodać szpinak.
Smażyć 1-2 minuty. Dołożyć pokrojoną w kostkę fetę oraz śmietanę. Przyprawić. Farsz rozłożyć na naleśnikach. Zwijać w rulony. Polać gorącym sosem.
Sos pomidorowy warto doprawić na ostro, dodając do niego kilka kropli sosu tabasco lub chili i wędzoną paprykę.Źródło: Twoje Imperium