Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Naleśniki ze szpinakiem i fetą"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 55
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 144
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 55
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 144
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Składniki
Zmiksować ciasta, odstawić na pół godziny. Przygotować sos: posiekaną cebulę i czosnek przysmażyć na łyżce oleju.
Dodać pokrojone pomidory, podsmażyć. Przyprawić ziołami, solą i pieprzem. Gotować na ostrym ogniu 5-6 minut.
Na odrobinie oleju usmażyć naleśniki. Przygotować nadzienie: na łyżce oleju podsmażyć posiekany czosnek, dodać szpinak.
Smażyć 1-2 minuty. Dołożyć pokrojoną w kostkę fetę oraz śmietanę. Przyprawić. Farsz rozłożyć na naleśnikach. Zwijać w rulony. Polać gorącym sosem.
Sos pomidorowy warto doprawić na ostro, dodając do niego kilka kropli sosu tabasco lub chili i wędzoną paprykę.Źródło: Twoje Imperium