Do góry

Dania główne Przepis na:

Naleśniki ze szpinakiem i pieczarkami

Naleśniki ze szpinakiem i pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 329 Ocena: 4362

Dodano:

Odsłon: 6179

pieczarki i szpinak to produkty, które zawsze mam w lodówce

Składniki

  • naleśniki: mąka pszenna 1 szkl
  • jajko
  • mleko
  • woda gazowana
  • sól
  • farsz: pieczarki ok 30 dag
  • szpinak
  • cebula 1/2 szt
  • czosnek 1 ząbek
  • olej
  • serek śmietankowy 1 łyżka
  • sól, pieprz
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. z podanych składników zrobić ciasto na naleśniki, odstawić na 30 min,
    2. cebule i czosnek posiekać, pieczarki umyć, pokroić w cienkie plasterki, rozgrzać olej, dodać warzywa wraz ze szpinakiem, dusić na małym ogniu do miękkości, w razie potrzeby podlać odrobiną wody, jak warzywa będą miękkie dodać serek, doprawić solą i pieprzem,
    3. smażyć naleśniki, smarować farszem i zwijać, (naleśniki można oczywiście opanierować w jajku i bułce oraz usmażyć na oleju, będą pyszne krokiety, ale za to dużo bardziej kaloryczne),




    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń