Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie obiadowe na piątek czyli naleśniki ze szpinakiem, cukinią, serem i fetą. Naleśniki możecie usmażyć według swojego przepisu, zrobić farsz i zapiec lub wykorzystać gdy macie ich nadmiar. Najlepsze są prosto z piekarnika jeszcze gorące.
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 157
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37481
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 157
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37481
Składniki
Naleśniki usmażyć według swojego przepisu. W szerokim rondlu roztopić masło, wrzucić startą na tarce o grubych oczkach cukinię i posiekany czosnek i podsmażyć. Następnie dodać posiekany szpinak i smażyć chwilę aż szpinak się zblanszuje. Farsz przestudzić i dodać ser feta po czym dokładnie połączyć ze smażonymi składnikami. Farszu nie solić tylko popieprzyć, bo feta jest wystarczająco słona. Na naleśniki kłaść porcje farszu i składać je w paczuszki, potem układać w blasze do pieczenia. Z wierzchu posypać startym serem i posypać ostrą papryką. Naleśniki zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15-20 minut. Podawać na gorąco.