Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie obiadowe na piątek czyli naleśniki ze szpinakiem, cukinią, serem i fetą. Naleśniki możecie usmażyć według swojego przepisu, zrobić farsz i zapiec lub wykorzystać gdy macie ich nadmiar. Najlepsze są prosto z piekarnika jeszcze gorące.
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2676
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 500
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 170
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 441
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 190
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 126
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2676
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 500
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 170
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 441
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 190
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 126
Składniki
Naleśniki usmażyć według swojego przepisu. W szerokim rondlu roztopić masło, wrzucić startą na tarce o grubych oczkach cukinię i posiekany czosnek i podsmażyć. Następnie dodać posiekany szpinak i smażyć chwilę aż szpinak się zblanszuje. Farsz przestudzić i dodać ser feta po czym dokładnie połączyć ze smażonymi składnikami. Farszu nie solić tylko popieprzyć, bo feta jest wystarczająco słona. Na naleśniki kłaść porcje farszu i składać je w paczuszki, potem układać w blasze do pieczenia. Z wierzchu posypać startym serem i posypać ostrą papryką. Naleśniki zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15-20 minut. Podawać na gorąco.