Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie obiadowe na piątek czyli naleśniki ze szpinakiem, cukinią, serem i fetą. Naleśniki możecie usmażyć według swojego przepisu, zrobić farsz i zapiec lub wykorzystać gdy macie ich nadmiar. Najlepsze są prosto z piekarnika jeszcze gorące.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326226
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12034
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16684
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5394
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326226
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12034
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16684
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5394
Składniki
Naleśniki usmażyć według swojego przepisu. W szerokim rondlu roztopić masło, wrzucić startą na tarce o grubych oczkach cukinię i posiekany czosnek i podsmażyć. Następnie dodać posiekany szpinak i smażyć chwilę aż szpinak się zblanszuje. Farsz przestudzić i dodać ser feta po czym dokładnie połączyć ze smażonymi składnikami. Farszu nie solić tylko popieprzyć, bo feta jest wystarczająco słona. Na naleśniki kłaść porcje farszu i składać je w paczuszki, potem układać w blasze do pieczenia. Z wierzchu posypać startym serem i posypać ostrą papryką. Naleśniki zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15-20 minut. Podawać na gorąco.