Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Naleśnikowe tortille"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 62
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 380
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 62
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 380
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
Jajka wbij do miski, zmiksuj z mlekiem, łyżką oleju i szczyptą vegety. Wsyp mąkę. Ubijaj dalej, aż otrzymasz gładkie i jednolite ciasto. Odstaw je na kilkanaście minut do zgęstnienia.
Pół pora oczyść, opłucz i posiekaj w krążki. Pieczarki oczyść, pokrój na kawałki razem z ogonkami. Pomidory sparz wrzątkiem, przelej zimną wodą i obierz.
Obrane i pozbawione gniazd nasiennych pomidory pokrój w kostkę. Dymkę oczyść, posiekaj. Rozgrzaną patelnię posmaruj olejem. Partiami smaż naleśniki.
Na tej samej patelni rozgrzej 1-2 łyżki oleju. Wrzuć pieczarki, przesmaż. Dodaj posiekaną połówkę pora. Smaż, mieszając, kilka minut. Dodaj posiekane pomidory i dymkę, wymieszaj.
Farsz dopraw do smaku solą i pieprzem. Nakładaj do naleśników i zwijaj jak tortille. Dekoruj sałatą i bazylią.
czas ok. 30 min; porcja – 390 kcal, cena 3,50 złŹródło: Świat kobiety