Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2368
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4467
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1481
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 427
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2368
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4467
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1481
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 427
Składniki
Kapustę poszatkować. Chwilkę obgotować. Odcedzić.
Na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojoną w piórka cebulę.Dodać pokrojoną w kostkę paprykę.Dusić razem ok. 10 minut.
Dodać kapustę i dusić jeszcze ok. 5 minut, mieszając , by nie doprowadzić do przypalenia.Doprawić solą , pieprzem( ja dodałam jeszcze kostkę rosołową ).Odstawić do ostygnięcia.
Mięso mielone wymieszać z jajkiem i przyprawami.Podsmażać ( podlewając wodą lub bulionem ) przez ok. 10 minut.
Koncentrat pomidorowy wymieszać z 3 łyżkami gęstej śmietany.Doprawić solą i pieprzem( + ew. oregano ).
Naczynie żaroodporne natłuścić.Na spodzie ułożyć naleśnik.Posmarować ( dokładnie , ale nie grubo ) sosem.Ułożyć warstwę mięsa mielonego.Przykryć warstwą warzyw.Posypać startym serem żółtym.Czynność powtórzyć( - naleśnik- sos- mięso- warzywa - ser )I tak do wyczerpania składników.
Posypać serem.Zapiekać w 180C przez ok. 30 minut.
Podawać gorące!