Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny sposób na wykorzystanie cukinii. Szybkie i pyszne danie jednogarnkowe. Niby bigos z cukinii, świetnie sprawdzi się na każdą okazję. Jest idealny na obiad, lub kolację. Moja wersja z dodatkiem pieczarek. Powiem Wam, że to jest naprawdę coś pysznego.Q Sprawdźcie przepis.
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 210
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 116
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27916
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 210
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 116
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27916
Składniki
Cukinię obrać ze skóry i usunąć gniazda nasienne. Pokroić w kostkę. Kiełbasę, cebulę i pieczarki również pokroić w kostkę. Marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce, lub pokroić w drobną kostkę. W garnku z grubym dnem rozgrzać trochę oleju, wrzucić pokrojoną cebulę i smażyć aż się lekko przyrumieni. Następnie dodać pokrojoną kiełbasę, smażyć kilka minut często mieszając.
Kiedy kiełbasa się podsmaży dodać czosnek, smażyć kilka sekund i dodać cukinię, pieczarki, marchewkę, pietruszkę i pomidory z puszki. Dodać też przyprawy. Gotować pod przykryciem na niewielkim gazie 10-15 minut. Następnie wlać przecier pomidorowy i gotować jeszcze 45 minut. W czasie gotowania można podlać delikatnie wodą, ale u mnie nie było takiej potrzeby. Pod koniec gotowania przyprawić jeszcze solą i pieprzem według swojego gustu.