Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nazwa może trochę długa i skomplikowana, ale to tylko ze względu na ilość składników. Chyba powinienem zacząć nazywać swoje dania :) Macie pomysł na nazwę dlatego dania? Jeżeli tak to piszcie pod postem swoje propozycje, wybierzemy najciekawszą :)
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13247
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 425
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9744
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13247
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 425
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9744
Składniki
Najpierw kroimy szynkę wieprzową w cienkie paski, obtaczamy w marynacie (sól,pieprz, 2 łyżki oliwy, papryka, estragon) i odstawiamy na 15 minut. W tym czasie przygotowujemy ciasto na naleśniki. Mąkę przesiewamy, dodajemy, mleko, jajko, czereśnie drylujemy, blendujemy i dodajemy do reszty składników. Wszystko dokładnie miksujemy i również odstawiamy. W garnku rozgrzewamy łyżkę oliwy i dodajemy posiekany czosnek. Liście szpinaku przemywamy wodą i wsadzamy do garnka. Gotujemy aż zmniejszą swoją objętość. Zestawiamy z gazu i na patelni rozgrzewamy tłuszcz, wkładamy mięso i smażymy aż do miękkości. W międzyczasie gotujemy komosę i powoli smażymy naleśniki. Gdy wszystkie składniki są gotowe, na jednej stronie naleśnika, wykładamy komosę, mięso, szpinak, a na sam koniec trochę serka ricotta, opcjonalnie można polać sosem sojowym, dla wzmocnienia smaku :) Przykrywamy drugą połówką naleśnika i zajadamy ze smakiem :) Smacznego!