Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nazwa może trochę długa i skomplikowana, ale to tylko ze względu na ilość składników. Chyba powinienem zacząć nazywać swoje dania :) Macie pomysł na nazwę dlatego dania? Jeżeli tak to piszcie pod postem swoje propozycje, wybierzemy najciekawszą :)
Przepis dnia
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 1325
Świąteczna uczta prosto z Turcji. Przepyszny i dekoracyjny przysmak, będzie o...
Odsłon: 1254
Polecam.
Odsłon: 278
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 37
Przepis dnia
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 1325
Świąteczna uczta prosto z Turcji. Przepyszny i dekoracyjny przysmak, będzie o...
Odsłon: 1254
Polecam.
Odsłon: 278
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 37
Składniki
Najpierw kroimy szynkę wieprzową w cienkie paski, obtaczamy w marynacie (sól,pieprz, 2 łyżki oliwy, papryka, estragon) i odstawiamy na 15 minut. W tym czasie przygotowujemy ciasto na naleśniki. Mąkę przesiewamy, dodajemy, mleko, jajko, czereśnie drylujemy, blendujemy i dodajemy do reszty składników. Wszystko dokładnie miksujemy i również odstawiamy. W garnku rozgrzewamy łyżkę oliwy i dodajemy posiekany czosnek. Liście szpinaku przemywamy wodą i wsadzamy do garnka. Gotujemy aż zmniejszą swoją objętość. Zestawiamy z gazu i na patelni rozgrzewamy tłuszcz, wkładamy mięso i smażymy aż do miękkości. W międzyczasie gotujemy komosę i powoli smażymy naleśniki. Gdy wszystkie składniki są gotowe, na jednej stronie naleśnika, wykładamy komosę, mięso, szpinak, a na sam koniec trochę serka ricotta, opcjonalnie można polać sosem sojowym, dla wzmocnienia smaku :) Przykrywamy drugą połówką naleśnika i zajadamy ze smakiem :) Smacznego!