Do góry

Dania główne Przepis na:

Niebiańskie roladki

Niebiańskie roladki

Autor:

Przepisów i artykułów: 915 Ocena: 10580

Dodano:

Odsłon: 2712

Roladki, które rozpływają się w usta, nietypowy farsz sprawia, że mięso jest soczyste.

Składniki

  • 1 filet z kurczaka
  • Kilka listków kapusty włoskiej
  • Papryka czerwona
  • Kuleczki mozzarelli
  • Szczypiorek
  • Jajko
  • Bułka tarta do panierki
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Pieprz
5-6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Niebiańskie roladki

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz sola.
    2. Na każdy kawałku mięsa układamy liść kapusty tak żeby przykrywał prawie mięso.

  2. 3. Następnie dwa paseczki papryki i po dwie kuleczki sera mozzarelli.
    4. Na koniec posypujemy posiekanym drobno szczypiorkiem i zwijamy robiąc roladki.

  3. 5. Panierujemy w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej i smażymy na rozgrzanym Oleju.

  4. 6. Roladki gotowe.
    7. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 10 marca 2020 Gotować, gotować i smażyć, to zabija wirusy ;P
Pyszne jedzonko, jak zresztą zawsze :)
Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń