Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli przejadły się Wam panierowane piersi kurczaka lub roladki drobiowe i chcielibyście jakiejś odmiany, to mam dla Was przepis na pyszne mini kotleciki. Delikatne w smaku, przygotowane z kilku składników, rozpływają się po prostu w ustach. Doskonale komponują się z kaszami czy ryżem oraz każdego rodzaju surówką. Możecie mi wierzyć, nawet, jak w pierwszej chwili nie zjecie ich podczas obiadu, znikną jeszcze tego samego dnia. Ręka sama po nie sięga. To co, kiedy serwujecie w swoim domu?
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 786
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425081
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10717
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 786
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425081
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10717
Składniki
Mięso opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem, pozbawić błonek i pokroić w drobną kostkę. Podobnie z papryką. Wrzucić do miski, wbić jajka, dodać majonez, musztardę, mąkę oraz żółty ser wcześniej pokrojony w kosteczkę. Doprawić do smaku i wymieszać na jednolitą masę. Odstawić na około kwadrans.
Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju, kłaść łyżką porcje masy i smażyć z obu stron na złoty kolor.
Podawać z kaszą kuskus lub bulgur oraz ulubioną sałatą. Doskonałe jako samodzielna przekąska; z podanej ilości składników wyszło mi 12 mini kotlecików. Smacznego!