Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 136 Ocena: 2802
Dodano: 11.11.2018
Odsłon: 8812
3-4 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Mięso opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem, pozbawić błonek i pokroić w drobną kostkę. Podobnie z papryką. Wrzucić do miski, wbić jajka, dodać majonez, musztardę, mąkę oraz żółty ser wcześniej pokrojony w kosteczkę. Doprawić do smaku i wymieszać na jednolitą masę. Odstawić na około kwadrans.
Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju, kłaść łyżką porcje masy i smażyć z obu stron na złoty kolor.
Podawać z kaszą kuskus lub bulgur oraz ulubioną sałatą.
Doskonałe jako samodzielna przekąska; z podanej ilości składników wyszło mi 12 mini kotlecików.
Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

Nevermore 15 listopada 2018Zgłoś do usunięcia
Super kotlety, ale z kurczaka wszystko jest takie :) Dałabyś taki talerzyk na późną kolację, bo ostrość w nich jest ;) Odpowiedzi: 2 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

babcitereskiciasta 12 listopada 2018Zgłoś do usunięcia
Pyszne kotleciki.:) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz