Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy lubi na słodko babkę a może tak jakaś zmiana i na ostro?
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 319
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 47
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 75
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 54
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 319
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 47
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 75
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 54
Składniki
1. Mięso mielimy. 2. Wbijamy jajko. 3. Doprawiamy solą oraz papryką.
4. Ziemniaki obieramy, kroimy i gotujemy w osolonej wodzie. 5. Cebulę obieramy, kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
6. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.
7. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
8. Okrągłą tortownice wykładamy boczkiem tak żeby paski zwisały.
9. Na dnie układamy mięso.
10. Ziemniaki po ugotowaniu ubijamy tłuczkiem do ziemniaków.
11. Marchew ścieramy na tarce o dużych oczach. 12. Dodajemy do ziemniaków.
13. Przekładamy pieczarki.
14. Wszystko razem mieszamy. 15. Farsz wykładamy na mięso.
16. Zawijamy paski boczku.
17. Zapiekamy 40 minut w 180 ̊C. 18. Babka gotowa. 19. Smacznego