Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy lubi na słodko babkę a może tak jakaś zmiana i na ostro?
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
1. Mięso mielimy. 2. Wbijamy jajko. 3. Doprawiamy solą oraz papryką.
4. Ziemniaki obieramy, kroimy i gotujemy w osolonej wodzie. 5. Cebulę obieramy, kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
6. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.
7. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
8. Okrągłą tortownice wykładamy boczkiem tak żeby paski zwisały.
9. Na dnie układamy mięso.
10. Ziemniaki po ugotowaniu ubijamy tłuczkiem do ziemniaków.
11. Marchew ścieramy na tarce o dużych oczach. 12. Dodajemy do ziemniaków.
13. Przekładamy pieczarki.
14. Wszystko razem mieszamy. 15. Farsz wykładamy na mięso.
16. Zawijamy paski boczku.
17. Zapiekamy 40 minut w 180 ̊C. 18. Babka gotowa. 19. Smacznego