Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki ze schabu nadziewane kapustką, ogórkiem i papryką w pysznym pomidorowym sosem.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1119
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 3449
Pyszne ciastka do kawy, na drugie śniadanie do szkoły czy do pracy. Drożdżówk...
Odsłon: 781
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1119
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 3449
Pyszne ciastka do kawy, na drugie śniadanie do szkoły czy do pracy. Drożdżówk...
Odsłon: 781
Składniki
1. Liście kapusty wrzucamy do wrzącej wody na kilka minut lub do mikrofali na 1 minutkę. 2. Z papryki usuwamy nasiona, kroimy na cienkie podłużne paski. 3. Ogórki również kroimy wzdłuż na 4 części. 4. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą.
5. Na każdym kawałku mięsa układamy połowę lub ¼ liścia w zależności, jaki jest duży, musi przykrywać prawie całe mięso.
6. Na kapuście kawałek papryki oraz ogórka.
7. Zawijamy brzegi i zwijamy w roladki.
8. Panierujemy w mące pszennej.
9. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
10. W garnku gotujemy wodę około ½ litra i przekładamy roladki, gotujemy do chwili, kiedy mięso będzie miękkie.
11. Po ugotowaniu przekładamy roladki do naczynia a sos przelewamy przez sitko do rondelka.
12. Wlewamy koncentrat pomidorowy i wsypujemy zioła, dwie minutki gotujemy.
13. Sosem polewamy roladki. 14. Danie gotowe. 15. Smacznego.