Do góry

Dania główne Przepis na:

Nietypowe Zraziki

Nietypowe Zraziki

Autor:

Przepisów i artykułów: 576 Ocena: 5182

Dodano:

Odsłon: 5550

Roladki ze schabu nadziewane kapustką, ogórkiem i papryką w pysznym pomidorowym sosem.

Składniki

  • 1 kg schabu
  • Kilka listków kapusty włoskiej
  • 1 papryka czerwona
  • 3 ogórki konserwowe
  • Mąka pszenna do panierki
  • Olej do smażenia
  • Koncentrat pomidorowy
  • ½ łyżeczki ziół prowansalskich
  • Sól
  • Pieprz
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Liście kapusty wrzucamy do wrzącej wody na kilka minut lub do mikrofali na 1 minutkę.
    2. Z papryki usuwamy nasiona, kroimy na cienkie podłużne paski.
    3. Ogórki również kroimy wzdłuż na 4 części.
    4. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą.

  2. 5. Na każdym kawałku mięsa układamy połowę lub ¼ liścia w zależności, jaki jest duży, musi przykrywać prawie całe mięso.

  3. 6. Na kapuście kawałek papryki oraz ogórka.

  4. 7. Zawijamy brzegi i zwijamy w roladki.

  5. 8. Panierujemy w mące pszennej.

  6. 9. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

  7. 10. W garnku gotujemy wodę około ½ litra i przekładamy roladki, gotujemy do chwili, kiedy mięso będzie miękkie.

  8. 11. Po ugotowaniu przekładamy roladki do naczynia a sos przelewamy przez sitko do rondelka.

  9. 12. Wlewamy koncentrat pomidorowy i wsypujemy zioła, dwie minutki gotujemy.

  10. 13. Sosem polewamy roladki.
    14. Danie gotowe.
    15. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń