Roladki ze schabu nadziewane kapustką, ogórkiem i papryką w pysznym pomidorowym sosem.
Nietypowe Zraziki
Składniki
- 1 kg schabu
- Kilka listków kapusty włoskiej
- 1 papryka czerwona
- 3 ogórki konserwowe
- Mąka pszenna do panierki
- Olej do smażenia
- Koncentrat pomidorowy
- ½ łyżeczki ziół prowansalskich
- Sól
- Pieprz
Składniki
- 1 kg schabu
- Kilka listków kapusty włoskiej
- 1 papryka czerwona
- 3 ogórki konserwowe
- Mąka pszenna do panierki
- Olej do smażenia
- Koncentrat pomidorowy
- ½ łyżeczki ziół prowansalskich
- Sól
- Pieprz

Etapy przygotowania
1. Liście kapusty wrzucamy do wrzącej wody na kilka minut lub do mikrofali na 1 minutkę. 2. Z papryki usuwamy nasiona, kroimy na cienkie podłużne paski. 3. Ogórki również kroimy wzdłuż na 4 części. 4. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą.

5. Na każdym kawałku mięsa układamy połowę lub ¼ liścia w zależności, jaki jest duży, musi przykrywać prawie całe mięso.

6. Na kapuście kawałek papryki oraz ogórka.

7. Zawijamy brzegi i zwijamy w roladki.

8. Panierujemy w mące pszennej.

9. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

10. W garnku gotujemy wodę około ½ litra i przekładamy roladki, gotujemy do chwili, kiedy mięso będzie miękkie.

11. Po ugotowaniu przekładamy roladki do naczynia a sos przelewamy przez sitko do rondelka.

12. Wlewamy koncentrat pomidorowy i wsypujemy zioła, dwie minutki gotujemy.

13. Sosem polewamy roladki. 14. Danie gotowe. 15. Smacznego.

Przepis w Waszym wykonaniu (5)


Komentarze do przepisu (2)
Ostatnio komentowane przepisy
W takim wydaniu wątróbka zasmakuje nawet tym, którzy za nią nie przepadają. P...
Odsłon: 420

Łatwe do zrobienia. Same się obracają w czasie smażenia.
Odsłon: 1074
Makaron z karczochami w kremowym sosie po Sycylijsku.
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Makaron
- Warzywa
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Makarony
- Makaronowe
- Dla zdrowia
Odsłon: 227
Ostatnio komentowane przepisy
W takim wydaniu wątróbka zasmakuje nawet tym, którzy za nią nie przepadają. P...
Odsłon: 420

Łatwe do zrobienia. Same się obracają w czasie smażenia.
Odsłon: 1074
Makaron z karczochami w kremowym sosie po Sycylijsku.
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Makaron
- Warzywa
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Makarony
- Makaronowe
- Dla zdrowia
Odsłon: 227



Składniki
- 1 kg schabu
- Kilka listków kapusty włoskiej
- 1 papryka czerwona
- 3 ogórki konserwowe
- Mąka pszenna do panierki
- Olej do smażenia
- Koncentrat pomidorowy
- ½ łyżeczki ziół prowansalskich
- Sól
- Pieprz
1. Liście kapusty wrzucamy do wrzącej wody na kilka minut lub do mikrofali na 1 minutkę. 2. Z papryki usuwamy nasiona, kroimy na cienkie podłużne paski. 3. Ogórki również kroimy wzdłuż na 4 części. 4. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą.
5. Na każdym kawałku mięsa układamy połowę lub ¼ liścia w zależności, jaki jest duży, musi przykrywać prawie całe mięso.
6. Na kapuście kawałek papryki oraz ogórka.
7. Zawijamy brzegi i zwijamy w roladki.
8. Panierujemy w mące pszennej.
9. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
10. W garnku gotujemy wodę około ½ litra i przekładamy roladki, gotujemy do chwili, kiedy mięso będzie miękkie.
11. Po ugotowaniu przekładamy roladki do naczynia a sos przelewamy przez sitko do rondelka.
12. Wlewamy koncentrat pomidorowy i wsypujemy zioła, dwie minutki gotujemy.
13. Sosem polewamy roladki. 14. Danie gotowe. 15. Smacznego.
Przypomina mi morze:)
Idealne dla dzieci i w sumie nie tylko :)