Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta aromatyczna zupa z cieciorki rozgrzewa, syci i zachwyca głębią smaku. Świe...
Odsłon: 11418
Mięso z udzików w przyprawach podane z jędrnym brokułem.
Odsłon: 186
Ta aromatyczna zupa z cieciorki rozgrzewa, syci i zachwyca głębią smaku. Świe...
Odsłon: 11418
Mięso z udzików w przyprawach podane z jędrnym brokułem.
Odsłon: 186
Składniki
Nogi z kaczki przyprawić: solą, pieprzem i majerankiem. Odstawić na 2 - 3 godziny do lodówki.
Przełożyć na patelnię, podlać niewielką ilością wody. Dusić pod przykryciem przez około 50 minut. Ponieważ nie dodałam żadnego tłuszczu należy co jakiś czas podlewać wodą.
Po 50 minutach zdjąć z ognia. Wytopiony z kaczki tłuszcz wylać.
Pieczarki i cebulę pokroić w cienkie plasterki, przełożyć na patelnię. Dodać odrobinę wody. Dusić jeszcze pod przykryciem przez 10 - 15 minut.
Na koniec dodać jogurt. Wszystko wymieszać i ewentualnie jeszcze przyprawić.
Dla mnie jak kaczka to muszą być buraczki.