Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1040
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 962
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12858
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1040
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 962
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12858
Składniki
Nogi z kaczki przyprawić: solą, pieprzem i majerankiem. Odstawić na 2 - 3 godziny do lodówki.
Przełożyć na patelnię, podlać niewielką ilością wody. Dusić pod przykryciem przez około 50 minut. Ponieważ nie dodałam żadnego tłuszczu należy co jakiś czas podlewać wodą.
Po 50 minutach zdjąć z ognia. Wytopiony z kaczki tłuszcz wylać.
Pieczarki i cebulę pokroić w cienkie plasterki, przełożyć na patelnię. Dodać odrobinę wody. Dusić jeszcze pod przykryciem przez 10 - 15 minut.
Na koniec dodać jogurt. Wszystko wymieszać i ewentualnie jeszcze przyprawić.
Dla mnie jak kaczka to muszą być buraczki.