Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5900
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1764
 
            Jak przygotować filety śledziowe z młodymi ziemniakami i sałatką z ogórka?
Odsłon: 126
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5900
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1764
 
            Jak przygotować filety śledziowe z młodymi ziemniakami i sałatką z ogórka?
Odsłon: 126
 
         
         
                Składniki
Nogi z kaczki przyprawić: solą, pieprzem i majerankiem. Odstawić na 2 - 3 godziny do lodówki.
Przełożyć na patelnię, podlać niewielką ilością wody. Dusić pod przykryciem przez około 50 minut. Ponieważ nie dodałam żadnego tłuszczu należy co jakiś czas podlewać wodą.
Po 50 minutach zdjąć z ognia. Wytopiony z kaczki tłuszcz wylać.
Pieczarki i cebulę pokroić w cienkie plasterki, przełożyć na patelnię. Dodać odrobinę wody. Dusić jeszcze pod przykryciem przez 10 - 15 minut.
Na koniec dodać jogurt. Wszystko wymieszać i ewentualnie jeszcze przyprawić.
Dla mnie jak kaczka to muszą być buraczki.