Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealnie chrupiące na zewnątrz, cudownie soczyste w środku, będziesz zaskoczony efektem. Panierka panko to zdrowsza alternatywa dla zwykłej bułki tartej, ponieważ kawałki pieczywa użyte do jej wyrobu są znacznie większe. Dzięki temu smażone mięso nie nasiąka zbyt mocno tłuszczem.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 121
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104468
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 327
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9003
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 121
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104468
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 327
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9003
Składniki
Mięso kurczaka oczyść, osusz i pokrój na kawałki o grubości 1 cm.
Mięso wymieszaj dokładnie z przyprawami i łyżką oleju. Odstaw do lodówki na minimum 1 godzinę.
Kawałki kurczaka zanurzaj w jajku a potem dokładnie obtocz w panierce.
Na głębokiej patelni lub w rondlu rozgrzej olej do temperatury 165-175 stopni C. Jeśli nie masz termometru musisz zdać się na intuicję. Smaż około 4-5 minut, mięso nie może smażyć się zbyt szybko, bo w środku będzie surowe, a na zewnątrz spalone. Ale również nie za wolno, bo mięso będzie chłonąć tłuszcz. Usmażone nuggetsy osusz na ręczniku papierowym.
Podawaj z ulubionem dipem.
Smacznego!