Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealnie chrupiące na zewnątrz, cudownie soczyste w środku, będziesz zaskoczony efektem. Panierka panko to zdrowsza alternatywa dla zwykłej bułki tartej, ponieważ kawałki pieczywa użyte do jej wyrobu są znacznie większe. Dzięki temu smażone mięso nie nasiąka zbyt mocno tłuszczem.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336692
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4048
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423175
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2615
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336692
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4048
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423175
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2615
Składniki
Mięso kurczaka oczyść, osusz i pokrój na kawałki o grubości 1 cm.
Mięso wymieszaj dokładnie z przyprawami i łyżką oleju. Odstaw do lodówki na minimum 1 godzinę.
Kawałki kurczaka zanurzaj w jajku a potem dokładnie obtocz w panierce.
Na głębokiej patelni lub w rondlu rozgrzej olej do temperatury 165-175 stopni C. Jeśli nie masz termometru musisz zdać się na intuicję. Smaż około 4-5 minut, mięso nie może smażyć się zbyt szybko, bo w środku będzie surowe, a na zewnątrz spalone. Ale również nie za wolno, bo mięso będzie chłonąć tłuszcz. Usmażone nuggetsy osusz na ręczniku papierowym.
Podawaj z ulubionem dipem.
Smacznego!