Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealnie chrupiące na zewnątrz, cudownie soczyste w środku, będziesz zaskoczony efektem. Panierka panko to zdrowsza alternatywa dla zwykłej bułki tartej, ponieważ kawałki pieczywa użyte do jej wyrobu są znacznie większe. Dzięki temu smażone mięso nie nasiąka zbyt mocno tłuszczem.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 771
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 120
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2797
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 771
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 120
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2797
Składniki
Mięso kurczaka oczyść, osusz i pokrój na kawałki o grubości 1 cm.
Mięso wymieszaj dokładnie z przyprawami i łyżką oleju. Odstaw do lodówki na minimum 1 godzinę.
Kawałki kurczaka zanurzaj w jajku a potem dokładnie obtocz w panierce.
Na głębokiej patelni lub w rondlu rozgrzej olej do temperatury 165-175 stopni C. Jeśli nie masz termometru musisz zdać się na intuicję. Smaż około 4-5 minut, mięso nie może smażyć się zbyt szybko, bo w środku będzie surowe, a na zewnątrz spalone. Ale również nie za wolno, bo mięso będzie chłonąć tłuszcz. Usmażone nuggetsy osusz na ręczniku papierowym.
Podawaj z ulubionem dipem.
Smacznego!