Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowsza wersja ulubionego fast-food-a
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 72392
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 532
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15574
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3407
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 72392
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 532
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15574
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3407
Składniki
Polędwiczki lub cała pierś z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki . Opróczamy vegeta , słodka papryka , pieprz czarny, ziołami prowansalskimi i dodajemy olej smakowy. Pozostawiamy na kilka godzin w chłodnym miejscu . Po upływie tego czasu panierujemy ; -na początek dokładnie w mące pszennej . -następnie przekładamy do jajka . -a na samym końcu w pokruszonych płatkach kukurydzianych z bułką tartą . Dociskamy by płatki nie odpadały od mięsa .
Gotowe, opanierowane nuggetsy układamy na papierze do pieczenia , skrapiamy delikatnie olejem i pieczemy około 30 minut (czas zależy od wielkości naszych nuggetsow) w temperaturze 200 °C (góra-dół) .
Zaraz po upieczeniu wyciągamy z piekarnika .