Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy zdarza ci się jeść posiłki w pojedynkę? Jeśli tak, na pewno zastanawiasz się wówczas, czy opłaca się wchodzić do kuchni, by ugotować obiad dla jednej osoby. Jeśli takie samotne dni zdarzają ci się sporadycznie, być może rzeczywiście łatwiej wstąpić do baru fast food albo zrobić sobie kanapkę zamiast ciepłego dania. Lepiej jednak nie odżywiać się w taki sposób przez dłuższy czas. Wcale nie jest trudno przygotować szybki, pożywny, a przy tym wykwintny posiłek. Zasługujesz na to, by jeść zdrowo i ze smakiem!
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 245
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 324
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 5783
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 2068
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 245
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 324
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 5783
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 2068
Składniki
Obierz ziemniaki i ugotuj al dente w osolonej wodzie. Ostudź i pokrój na plastry.
Umyj i pokrój na plasterki pieczarki. Cebulę pokrój w piórka, a czosnek przeciśnij przez praskę.
Zeszklij na maśle cebulę. Dodaj na patelnię pieczarki i smaż, aż zmiękną i się zarumienią. Pod koniec smażenia dodaj na patelnię czosnek i gałkę muszkatołową. Dopraw solą i pieprzem.
Zetrzyj na tarce parmezan. Wymieszaj z obiema śmietanami i rozkłóconym jajkiem.
W małym naczyniu żaroodpornym ułóż warstwami plastry ziemniaków i pieczarki z cebulą. Całość zalej sosem śmietanowym. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Zapiekaj przez około 20 minut. Podawaj z surówką warzywną.