Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiad na dwa dni to propozycja pulpetów w sosie pomidorowym z lekko pikantną nutą. Zobacz, jak łatwo go przygotujesz. To idealna propozycja dla tych, którzy nie lubią spędzać wiele czasu w kuchni lub po prostu nie zawsze mają na to czas. Danie spokojnie wytrzyma kilka dni w lodówce, a czas tylko pozytywnie wpłynie na jego smak, gdyż wszystkie aromaty będą miały wówczas czas na to, by się dobrze połączyć i przegryźć. Spróbuj koniecznie i podziel się tym przepisem z bliskimi.
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 70
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5482
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2559
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 70
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5482
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2559
Składniki
Najpierw przygotuj pulpety. Mięso mielone wymieszaj z jajkiem, musztardą, bułką tartą, majerankiem, solą i pieprzem. Uformuj małe pulpety, a następnie rozgrzej olej na patelni. Usmaż pulpety, wystarczy po kilka minut z każdej strony, a następnie przełóż je do garnka średniej wielkości.
Teraz posiekaj drobno papryczki jalapeno i oliwki. Cebulę pokrój w piórka. Wszystkie warzywa podsmaż na tej samej patelni co pulpety i przełóż do garnka. Dodaj przecier pomidorowy, zawartość puszki pomidorów oraz przyprawy. Zacznij gotować i zostaw na małym ogniu przez 15-20 minut. Pamiętaj, aby co jakiś czas zamieszać.
Podawaj z makaronem, kopytkami, pieczywem albo ziemniakami, tak jak lubisz.