Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te soczyste kawałki wieprzowiny duszone z kolorowymi warzywami w aromatycznym sosie pomidorowym to idealny obiad na kilka dni. Z każdym odgrzaniem smaki jeszcze bardziej się przenikają, a ty zyskujesz więcej czasu na cieszenie się pysznym posiłkiem bez konieczności codziennego gotowania. Potrawę możesz podać ze świeżym chlebem, gotowanymi ziemniakami lub kaszą. W każdej formie smakuje równie dobrze.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 150
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3848
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 276
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 464
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 150
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3848
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 276
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 464
Składniki
Mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę, następnie dopraw solą, czarnym pieprzem i odrobiną słodkiej papryki. Oprósz mąką i wymieszaj. Na dużej patelni rozgrzej tłuszcz (olej, smalec lub klarowane masło) i obsmaż mięso ze wszystkich stron, aby było rumiane. Jeśli jest taka potrzeba, smaż wieprzowinę partiami, aby mięso się smażyło, a nie dusiło ze względu na przepełnienie patelni. Gotowe odłóż na talerz.
Na tej samej patelni rozgrzej łyżkę oliwy, wrzuć obraną i drobno posiekaną cebulkę. Podsmażaj, aż stanie się złocista. Następnie dodaj obraną i pokrojoną w kostkę marchewkę i paprykę. Trzymaj na ogniu kolejne 5-7 minut. Na koniec dorzuć opłukane i odsączone warzywa w puszkach: groszek, kukurydzę i fasolę, a także fasolkę szparagową. Podsmażaj całość następne 5-7 minut. Na patelnię wrzuć pomidory, wlej bulion, dopraw solą, czarnym pieprzem, słodką oraz ostrą papryką. Wedle uznania możesz dodać suszone oregano, bazylię lub inne zioła. Zamknij pokrywę patelni i duś na średnim ogniu ok. 45 minut. W razie potrzeby wlej więcej bulionu lub wody.
Gotowy obiad na kilka dni dopraw octem jabłkowym, cukrem i ponownie (jeśli jest taka potrzeba) solą i czarnym pieprzem. Danie podawaj od razu po przygotowaniu z dowolnymi dodatkami. Resztę potrawy trzymaj w zamkniętym naczyniu w lodówce. Przygotowany w ten sposób obiad świetnie nadaje się do mrożenia.