Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brakuje Wam pomysłu na obiad? Skorzystajcie z tego przepisu. Roladki ze schabu idealnie się sprawdzą na niedzielny obiad oraz większe, rodzinne uroczystości. Ich przygotowanie jest banalnie proste. Będziecie potrzebowali zaledwie kilku prostych składników. Wychodzą za każdym razem.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4886
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13349
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3207
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 974
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4886
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13349
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3207
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 974
Składniki
Schab pokrój na 6 równej grubości plastów. Każdy z nich rozbij tłuczkiem oraz oprósz z dwóch stron solą i pieprzem.
Ogórki pokrój na paseczki.
Plastry schabu posmaruj z jednej strony musztardą, połóż na każdy z nich plasterek sera i pokrojone w paseczki ogórki. Mięso zwiń w rulon i owiń boczkiem.
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Roladki podsmaż z każdej strony na złoty kolor, następnie przełóż je do naczynia żaroodpornego i wstaw do piekarnika.
Roladki ze schabu piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 35-40 minut. Serwuj z ziemniakami i lekką surówką. Smacznego!