Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpeciki drobiowe w sosie pomidorowym to dobry pomysł na obiad na niedzielę. Można je przygotować wcześniej i odgrzać tuż przed podaniem. Komponują się ze wszystkimi dodatkami – ziemniakami, kaszą czy ryżem. Lubią je i dorośli, i dzieci.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19831
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 479
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6887
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242747
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19831
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 479
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6887
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242747
Składniki
Obierz i pokrój w kosteczkę cebulę. Posiekaj drobno obrany czosnek.
Podsmaż cebulę na niewielkiej ilości oleju. Gdy się zeszkli, dodaj łyżkę masła, połowę czosnku, słodką paprykę i oregano. Wymieszaj zawartość patelni i smaż jeszcze przez krótką chwilę. Zdejmij z patelni i przestudź.
Zmiel mięso maszynką do mięsa przez sitko o średnich oczkach. Wymieszaj z zawartością patelni (możesz zmielić ją razem z mięsem). Przełóż do miski.
Do miski z mięsem dołóż bułkę tartą, jajko i sos sojowy. Wyrób dłonią wszystkie składniki. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Wilgotnymi dłońmi uformuj z masy mięsnej nieduże klopsiki. Obsmaż na rozgrzanym oleju – tak, by klopsiki zarumieniły się po każdej ze stron. Pod koniec smażenia dołóż na patelnię resztę czosnku. Gdy zacznie się rumienić, wlej na patelnię gorący bulion.
Duś klopsiki w bulionie pod przykryciem przez około 10 minut. Co pewien czas poruszaj patelnią by klopsiki zmieniły ułożenie.
Wlej na patelnię passatę pomidorową. Dodaj ostrą paprykę. Duś klopsiki przez kolejnych 10 minut, co pewien czas mieszając. Pod koniec dopraw do smaku cukrem, solą i pieprzem.