Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy wie, że obiad na Środę Popielcową powinien być postny. Co to znaczy? Bezmięsny i niezbyt obfity. Świetnie sprawdzą się więc kotlety serowo-ziemniaczane, przygotowane na bazie twarogu i ugotowanych ziemniaków. Proste danie nasyci, a przy okazji spełni wszystkie wymogi obiadu na Środę Popielcową.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 921
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4552
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1172
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 526
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 921
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4552
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1172
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 526
Składniki
Ziemniaki i twaróg połącz w jednej misce. Przemiel razem w maszynce do mielenia mięsa, na gładką masę. Przełóż do miski.
Dodaj jajko, wsyp mąkę, dopraw solą, pieprzem i majerankiem do smaku. Wymieszaj do połączenia składników w gładką masę.
Nawilż dłonie i uformuj ok. dwunastu kotletów. Następnie obtocz je w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju na patelni. Trzymaj, aż dopóki panierka nie będzie idealnie zarumieniona.
Taki obiad na Środę Popielcową możesz podać z sosem czosnkowym lub odrobiną śmietany.