Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zastanawiacie się co zaserwować rodzinie na obiad w Wielki Czwartek? Mamy dla Was świetną propozycję. Niezwykle aromatyczny i smaczny makaron z pieczonych warzyw, który przygotujecie w mgnieniu oka. Jaki makaron wybrać? Do tego dania możesz wybrać dowolny makaron. My postawiliśmy na pszenne penne, które dzięki swojemu kształtowi idealnie sprawdza się do dań z sosami. Znakomicie sprawdzi się również makaron pełnoziarnisty typu "świderki".
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 294
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1396
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4342
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 294
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1396
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4342
Składniki
Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Następnie odcedź, pozostawiają ¼ szklanki wody spod gotowania.
Marchewkę, papryki i cukinię umyj pod bieżącą wodą i osusz.
Marchewkę i cukinię obierz i pokrój na mniejsze części. Paprykę przekrój na pół i pozbądź się gniazd nasiennych. Pomidory pokrój na połówki.
Warzywa wyłóż na blaszkę z papierem do pieczenia. Dodaj cebulę pokrojoną na ćwiartki i obrane ząbki czosnku. Wszystko polej oliwą, posyp przyprawami i wstaw do piekarnika.
Piecz w 180 stopniach przez 30 minut, do momentu, aż warzywa będą miękkie.
Po upieczeniu ściągnij skórkę z papryki oraz pomidorów. Po czym zmiksuj wraz z pozostałymi warzywami i wodą spod gotowania makaronu.
Makaron wymieszaj z sosem, każdą porcję posyp startym na małych oczkach parmezanem.