Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiad noworoczny nie musi składać się z wykwintnego i długo gotowanego mięsa. Ta propozycja zaskoczy miłośników smaku sera oraz szybkich dań na ciepło.
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 26
Niezmiennie od lat, namawiam do pieczenia domowego chleba. Wczoraj upiekłam...
Odsłon: 7984
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 94
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 26
Niezmiennie od lat, namawiam do pieczenia domowego chleba. Wczoraj upiekłam...
Odsłon: 7984
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 94
Składniki
Przygotuj jedno duże naczynie do tarty albo dwa mniejsze. Jeśli to konieczne, podziel ciasto francuskie na pół. Na dno naczynia wyłóż papier do pieczenia, a następnie równomiernie ułóż ciasto francuskie, zostawiając wysoki brzeg.
Na patelni rozgrzej masło. Włóż szpinak i co jakiś czas mieszając, cały czas podsmażaj. Odstaw.
W osobnej misce zmiksuj jajka ze śmietaną, mascarpone, mozzarellą, ricottą i gorgonzolą. Dodaj też przyprawy i zamieszaj.
Szynkę konserwową drobno posiekaj.
Na przygotowane wcześniej ciasto wyłóż połowę porcji szpinaku i szynki. Wlej masę jajeczno-serową. Teraz ułóż drugą część szpinaku i szynki, a także wysyp kukurydzę konserwową. Spróbuj wcisnąć ją w masę.
Piecz w temperaturze 200 stopni Celsjusza aż masa się zetnie, a wierzch zarumieni, czyli około 30-35 minut.