Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiad noworoczny nie musi składać się z wykwintnego i długo gotowanego mięsa. Ta propozycja zaskoczy miłośników smaku sera oraz szybkich dań na ciepło.
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 257
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8743
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 498
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 257
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8743
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 498
Składniki
Przygotuj jedno duże naczynie do tarty albo dwa mniejsze. Jeśli to konieczne, podziel ciasto francuskie na pół. Na dno naczynia wyłóż papier do pieczenia, a następnie równomiernie ułóż ciasto francuskie, zostawiając wysoki brzeg.
Na patelni rozgrzej masło. Włóż szpinak i co jakiś czas mieszając, cały czas podsmażaj. Odstaw.
W osobnej misce zmiksuj jajka ze śmietaną, mascarpone, mozzarellą, ricottą i gorgonzolą. Dodaj też przyprawy i zamieszaj.
Szynkę konserwową drobno posiekaj.
Na przygotowane wcześniej ciasto wyłóż połowę porcji szpinaku i szynki. Wlej masę jajeczno-serową. Teraz ułóż drugą część szpinaku i szynki, a także wysyp kukurydzę konserwową. Spróbuj wcisnąć ją w masę.
Piecz w temperaturze 200 stopni Celsjusza aż masa się zetnie, a wierzch zarumieni, czyli około 30-35 minut.