Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w przygotowaniu leczo z grillowanym kurczakiem.
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 222
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 773
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1822
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 242
Polecam.
Odsłon: 297
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 222
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 773
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1822
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 242
Polecam.
Odsłon: 297
Składniki
Przygotowanie marynaty do mięsa Oliwę z oliwek wymieszać z solą, pieprzem oraz słodką papryką. Przygotowaną marynatą posmarować filet z kurczak i smażyć na patelni do grillowania lub na grillu. Cebulkę drobno posiekać i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Gdy cebula będzie już zrumieniona dodać pokrojone w plasterki pieczarki i smażyć aż woda z pieczarek odparuje. Następnie dodać pokrojoną w kostkę paprykę oraz marchewkę pokrojoną w talarki. Dusić aż marchewka trochę zmięknie. Na koniec dodać cukinie pokrojoną a kostkę oraz pomidory. Wszystko dusić aż warzywa będą miękkie. Na koniec doprawić solą, suszonym oregano i bazylią. Podawać z ryżem pełnoziarnistymi.