Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja rodzinka uwielbia drób pod każda postacią, więc jako gospodyni domowa lubię gdy moja rodzinka jest zadowolona i ze smakiem zajada się tym co lubi. Kurczaka polecam, mięso kruche , mięciutkie i soczyste a skórka chrupiąca. Polecam
brytfanka , ręcznik papierowy, nóź, miseczka na marynatę łyżka, widelec,
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 49
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 138
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2823
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4194
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 49
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 138
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2823
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4194
Składniki
Przygotowanie marynaty; Wszystkie składniki marynaty łączymy z olejem i dokładnie mieszamy. Kurczaka oczyszczamy, usuwamy zbędny tłuszczyk , myjemy , następnie osuszamy ręcznikiem papierowym. Po osuszeniu kurczaka wkładamy do miski i dokładnie nacieramy przygotowaną wcześniej marynatą , odstawiamy na 2 godziny w chłodne miejsce aby smaki się przegryzły. Po tym czasie kurczaka przekładamy do brytfanny lub naczynia żaroodpornego i podlewamy bulionem drobiowym lub wodą. Kurczaka wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 - 190 stopni i pieczemy do miękkości mięsa, podlewając od czasu do czasu wytworzonym sosem. Po upieczeniu kurczaka dzielimy na porcje i podajemy do drugiego dania. Smacznego
Przygotowanie marynarty.
Kurczak w marynacie.
Kurczak gotowy do podania.