Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja rodzinka uwielbia drób pod każda postacią, więc jako gospodyni domowa lubię gdy moja rodzinka jest zadowolona i ze smakiem zajada się tym co lubi. Kurczaka polecam, mięso kruche , mięciutkie i soczyste a skórka chrupiąca. Polecam
brytfanka , ręcznik papierowy, nóź, miseczka na marynatę łyżka, widelec,
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1019
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2861
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 961
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1723
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14666
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1019
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2861
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 961
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1723
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14666
Składniki
Przygotowanie marynaty; Wszystkie składniki marynaty łączymy z olejem i dokładnie mieszamy. Kurczaka oczyszczamy, usuwamy zbędny tłuszczyk , myjemy , następnie osuszamy ręcznikiem papierowym. Po osuszeniu kurczaka wkładamy do miski i dokładnie nacieramy przygotowaną wcześniej marynatą , odstawiamy na 2 godziny w chłodne miejsce aby smaki się przegryzły. Po tym czasie kurczaka przekładamy do brytfanny lub naczynia żaroodpornego i podlewamy bulionem drobiowym lub wodą. Kurczaka wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 - 190 stopni i pieczemy do miękkości mięsa, podlewając od czasu do czasu wytworzonym sosem. Po upieczeniu kurczaka dzielimy na porcje i podajemy do drugiego dania. Smacznego
Przygotowanie marynarty.
Kurczak w marynacie.
Kurczak gotowy do podania.