Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja rodzinka uwielbia drób pod każda postacią, więc jako gospodyni domowa lubię gdy moja rodzinka jest zadowolona i ze smakiem zajada się tym co lubi. Kurczaka polecam, mięso kruche , mięciutkie i soczyste a skórka chrupiąca. Polecam
brytfanka , ręcznik papierowy, nóź, miseczka na marynatę łyżka, widelec,
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 20
Zastanawiasz się, co zaserwować podczas romantycznej kolacji we dwoje? Mamy p...
Odsłon: 72
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszne wrapy z ciast filo, farsz z mięsem m...
Odsłon: 5862
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 94
Szybkie do przygotowania (choć nieco trzeba odczekać), puszyste i kremowe, a...
Odsłon: 1123
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 20
Zastanawiasz się, co zaserwować podczas romantycznej kolacji we dwoje? Mamy p...
Odsłon: 72
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszne wrapy z ciast filo, farsz z mięsem m...
Odsłon: 5862
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 94
Szybkie do przygotowania (choć nieco trzeba odczekać), puszyste i kremowe, a...
Odsłon: 1123
Składniki
Przygotowanie marynaty; Wszystkie składniki marynaty łączymy z olejem i dokładnie mieszamy. Kurczaka oczyszczamy, usuwamy zbędny tłuszczyk , myjemy , następnie osuszamy ręcznikiem papierowym. Po osuszeniu kurczaka wkładamy do miski i dokładnie nacieramy przygotowaną wcześniej marynatą , odstawiamy na 2 godziny w chłodne miejsce aby smaki się przegryzły. Po tym czasie kurczaka przekładamy do brytfanny lub naczynia żaroodpornego i podlewamy bulionem drobiowym lub wodą. Kurczaka wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 - 190 stopni i pieczemy do miękkości mięsa, podlewając od czasu do czasu wytworzonym sosem. Po upieczeniu kurczaka dzielimy na porcje i podajemy do drugiego dania. Smacznego
Przygotowanie marynarty.
Kurczak w marynacie.
Kurczak gotowy do podania.