Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z krewetkami i pomidorkami, w kremowym sosie z nutką cytryny.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10487
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3122
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2221
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 865
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10487
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3122
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2221
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 865
Składniki
Makaron wrzucamy do wrzącej, osolonej wody. Gotujemy aż będzie al dente. Krewetki myjemy, pozbywamy się pancerzy. Na patelni roztapiamy masło, i dodajemy oliwę. Wrzucamy krewetki, doprawiamy solą, pieprzem cytrynowym i chwilę smażymy. Pomidorki przekrawamy na pół. 1/3 rukoli drobno siekamy. Do krewetek dorzucamy pomidorki, sok z cytryny - 1łyżkę, skórkę z 1/2 cytryny, część rukoli i śmietanę. Gotujemy, aż sos się zredukuje i będzie kremowy. Makaron nakładamy na talerz, posypujemy resztą rukoli i parmezanem.