Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z krewetkami i pomidorkami, w kremowym sosie z nutką cytryny.
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 150
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1711
Kasza manna na mleku, to smakowite danie. Tylko od nas zależy jak je wzbogaci...
Odsłon: 319
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 150
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1711
Kasza manna na mleku, to smakowite danie. Tylko od nas zależy jak je wzbogaci...
Odsłon: 319
Składniki
Makaron wrzucamy do wrzącej, osolonej wody. Gotujemy aż będzie al dente. Krewetki myjemy, pozbywamy się pancerzy. Na patelni roztapiamy masło, i dodajemy oliwę. Wrzucamy krewetki, doprawiamy solą, pieprzem cytrynowym i chwilę smażymy. Pomidorki przekrawamy na pół. 1/3 rukoli drobno siekamy. Do krewetek dorzucamy pomidorki, sok z cytryny - 1łyżkę, skórkę z 1/2 cytryny, część rukoli i śmietanę. Gotujemy, aż sos się zredukuje i będzie kremowy. Makaron nakładamy na talerz, posypujemy resztą rukoli i parmezanem.