Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ismaczne danie obiadowe.
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 28
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 867
Ciapkapusta to śląskie , proste i smaczne danie. Jest to połączenie ziemniakó...
Odsłon: 652
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 28
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 867
Ciapkapusta to śląskie , proste i smaczne danie. Jest to połączenie ziemniakó...
Odsłon: 652
Składniki
Obrane i umyte ziemniaki wraz z marchewka zetrzeć na grubych oczkach tarła. Dodać pora pokrojonego w kostkę,jajko,mąkę sól i pieprz,wymieszać.
Na patelni rozgrzać tłuszcz,uformować łyżką placki i łyżką zrobić w środku kółko do którego wbijamy jajko. Smażyć do zrumienienia ,następnie obrócić placki i usmażyć z drugiej strony. Ja smażyłam dłużej gdyż wolę bardziej zwięzłe żółtko.
Smacznego!