Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W te ciemne, chłodne popołudnia fajnie jest przypomnieć sobie smak lata. :) N...
Odsłon: 55
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 811
Polecam ten przepis na szynkę pieczoną zarówno na obiad podaną z sosem jak i...
Odsłon: 121
W te ciemne, chłodne popołudnia fajnie jest przypomnieć sobie smak lata. :) N...
Odsłon: 55
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 811
Polecam ten przepis na szynkę pieczoną zarówno na obiad podaną z sosem jak i...
Odsłon: 121
Składniki
Gotujemy wywar na warzywach (calych) i miesku z dodatkiem przypraw, im dluzej tym lepiej, tak jak z na rosol. Po ugotowaniu przecedzamy wszystko, warzywa kroimy z kostke, mieso oddzielamy od kosci, kroimy w czastki i wszystko wrzucamy z powrotem do garnka.
Ziemniaki kroimy w kostke i gotujemy osobno. Ogorki scieramy na duzych oczkach. Dodajemy ugotowane ziemniaki do wywaru, ogorki i sok z ogorkow dodajemy rowniez. Na koniec doprawiamy w razie potrzeby. Podajemy z lyzka smietany i swiezym koperkiem. Smacznego :)