Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5374
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 235
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 854
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 954
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 167
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5374
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 235
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 854
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 954
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 167
Składniki
Gotujemy wywar na warzywach (calych) i miesku z dodatkiem przypraw, im dluzej tym lepiej, tak jak z na rosol. Po ugotowaniu przecedzamy wszystko, warzywa kroimy z kostke, mieso oddzielamy od kosci, kroimy w czastki i wszystko wrzucamy z powrotem do garnka.
Ziemniaki kroimy w kostke i gotujemy osobno. Ogorki scieramy na duzych oczkach. Dodajemy ugotowane ziemniaki do wywaru, ogorki i sok z ogorkow dodajemy rowniez. Na koniec doprawiamy w razie potrzeby. Podajemy z lyzka smietany i swiezym koperkiem. Smacznego :)