Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ogórkowa z koperkiem"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 182
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 155
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 182
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 155
Składniki
czas ok. 80 min; porcja – 470 kcal, cena 3 zł
Żeberka umyj, podziel na mniejsze kawałki, zalej litrem wrzątku. Gotuj z dodatkiem soli ok. 10 minut. Usuń zbierającą się na powierzchni szumowinę.
Marchewki, pietruszkę oraz por starannie oczyść, opłucz pod bieżącą wodą, a następnie drobno pokrój. Przełóż do garnka, w którym gotują się żeberka.
Dodaj listek laurowy oraz 2 ziarna ziela angielskiego. Gotuj pod przykryciem 40 minut.
Ogórki kiszone obierz ze skórki. Zetrzyj na tarce jarzynowej o małych oczkach. Wrzuć do wywaru. Gotuj razem jeszcze przez 20 minut.
Żeberka wyjmij, mięso obierz z kości. Zupę dopraw śmietaną, solą i pieprzem. Wrzuć mięso. Posyp zupę 2-3 łyżkami siekanego koperku oraz pokrojonym w kostkę świeżym ogórkiem.Źródło: Świat kobiety