Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można tak przygotować każdą rybę, uparowaną rybę polewa się pod koniec aromatyzowanym olejem.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 274
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104571
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 353
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9082
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 274
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104571
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 353
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9082
Składniki
Okonie morskie to wyjątkowo smaczne ryby, mają białe delikatne chude mięso. Jeszcze bardziej cenie nasze okonie ale te nie mają ości. Sprawiłam je, oskrobałam i nacięłam. Posoliłam po wierzchu i wewnątrz. Do środka dałam kilka plasterków cytryny. Dałam je do garnka na parze. jeśli się nie mieści to można je pokroić na kawałki. Parowałam je około 20 minut- zawsze można rozchylić nacięcie i sprawdzić.
Na patelni rozgrzałam na małym ogniu olej, dodałam przeciśnięte ząbki czosnku, posiekany imbir marynowany, chili i ziarna sezamu. Podsmażałam aż czosnek zacznie pachnieć- jak tylko zacznie się rumienić trzeba wyłączyć ogień bo będzie gorzki. Wrzącym olejem polewa się świeżo wyjętą rybę na talerzu. na koniec całość posypałam szczypiorem i spryskałam sokiem z cytryny.