Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można tak przygotować każdą rybę, uparowaną rybę polewa się pod koniec aromatyzowanym olejem.
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2168
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 136
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 228
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2168
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 136
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 228
Składniki
Okonie morskie to wyjątkowo smaczne ryby, mają białe delikatne chude mięso. Jeszcze bardziej cenie nasze okonie ale te nie mają ości. Sprawiłam je, oskrobałam i nacięłam. Posoliłam po wierzchu i wewnątrz. Do środka dałam kilka plasterków cytryny. Dałam je do garnka na parze. jeśli się nie mieści to można je pokroić na kawałki. Parowałam je około 20 minut- zawsze można rozchylić nacięcie i sprawdzić.
Na patelni rozgrzałam na małym ogniu olej, dodałam przeciśnięte ząbki czosnku, posiekany imbir marynowany, chili i ziarna sezamu. Podsmażałam aż czosnek zacznie pachnieć- jak tylko zacznie się rumienić trzeba wyłączyć ogień bo będzie gorzki. Wrzącym olejem polewa się świeżo wyjętą rybę na talerzu. na koniec całość posypałam szczypiorem i spryskałam sokiem z cytryny.